ISALA

Over de afdeling

​Patiënten die binnen Isala overlijden worden van de verpleegafdeling overgebracht naar het Mortuarium. Daar vindt de zorg voor de overledene plaats, in overleg met naasten en de uitvaartverzorger. De medewerkers van het Mortuarium zijn zeer toegewijd. Zij kunnen de zorg voor overledenen binnen Isala op zich nemen. Ook beschikt het Mortuarium van Isala Zwolle over een aula, waar opbaring van overledenen plaats kan vinden. Het mortuarium van Isala Diaconessenhuis Meppel heeft geen aula, maar wel een ruimte waar de overledene even opgebaard kan worden voor rouwbezoek. Samen met de uitvaartverzorger bepalen de nabestaanden in hoeverre zij gebruik willen maken van de diensten van het Mortuarium.

Obductie

Bij sommige patiënten vindt obductie plaats. Obductie is een onderzoek door de patholoog om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het overlijden. Obductie wordt altijd uitgevoerd in Isala Zwolle. Meer informatie leest u in onze folders over obductie:

Tarieven

Voor haar dienstverlening brengt het Mortuarium kosten in rekening.

Bekijk de tarieven van het Mortuarium.

Onnatuurlijke dood of ongevallen

Het Mortuarium van Isala is voor de regio het centrum voor inbrenging van overledene(n) met een onnatuurlijke dood of door ongevallen. In dat geval is er nauw overleg met GGD. Ook vindt dan zonodig overleg met Justitie plaats.

Toegang

U kunt het Mortuarium in Zwolle bereiken vanaf de Dr. Spanjaardweg, Zwolle (ca. 100 m. vanaf de kruising met de Ceintuurbaan). Bij het Mortuarium zijn parkeerplaatsen beschikbaar. In Meppel kunt u zich melden bij de receptie in de hoofdingang van het ziekenhuis, dan wordt de mortuariummedewerker opgeroepen.