ISALA

Over de afdeling

 


Groen vinkje bloed- en lymfklierkanker

Keurmerk logo

Isala Zwolle voldoet aan de voorwaarden voor goede bloed- en lymfklierkankerzorg en ontving daarmee het ‘groene vinkje’ van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De patiëntenwijzer van NFK geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen tussen ziekenhuizen bij de behandeling van bloed- en lymfeklierkanker.


JACIE

Keurmerk logo

Patiënten met bloed- en lymfklierkanker en bepaalde bloedziekten kunnen in aanmerking komen voor een stamceltransplantatie. Door een stamceltransplantatie worden de stamcellen die zijn vernietigd door chemo- of radiotherapie, vervangen door goed functionerende stamcellen die het beenmerg herstellen. De afdeling Hematologie en het Klinisch chemisch laboratorium in Isala Zwolle werken nauw samen op dit gebied. ​​

Eens in de vier jaar bezoeken inspecteurs stamceltransplantatiecentra in Europa om de kwaliteit van deze specifieke zorg te beoordelen. Na een positieve eindbeoordeling verleende JACIE een heraccreditatie en ontving Isala Zwolle van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een nieuwe vergunning. Meer informatie vindt u op: www.jacie.org.


JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor dit keurmerk is er gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Met het behalen van dit keurmerk heeft Isala aantoonbaar gemaakt voor al haar locaties te voldoen aan internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.