ISALA

Over de afdeling

Op de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie worden verschillende onderzoeken en behandelingen gedaan op het gebied van kanker aan het spijsverteringskanaal. Wij behandelen en onderzoeken mensen met kanker in de dunne en dikke darm, het rectum, de lever, de galwegen, de alvleesklier, de slokdarm of de maag. Ook bij het vermoeden dat er kanker aanwezig is in het spijsverteringskanaal kunt u terechtkomen op onze poli.

Optimale zorg

Omdat wij u graag de best mogelijke zorg geven, zijn er speciaal voor u regieverpleegkundigen. De regieverpleegkundigen zijn uw eerste aanspreekpunt en begeleiden en ondersteunen u gedurende het hele proces. Zij zijn speciaal opgeleid om dit proces te begeleiden. 

Alle bezoeken op één dag

Op de polikliniek werken chirurgen, maag-, darm- en leverartsen, internist-oncologen en radiotherapeuten op een unieke wijze met elkaar samen. Nadat u onderzoek heeft gehad, spreekt u hen allemaal op één dag. Op deze manier hoeft u niet op verschillende dagen naar de poli te komen voor een consult en worden lange wachttijden voorkomen.

In de ochtend vindt het intakegesprek plaats. Een arts en een regieverpleegkundige stellen u allerlei vragen en soms wordt u ter aanvulling onderzocht. Na de intake vindt er een overleg plaats tussen artsen van alle betrokken specialismen over de diagnose en een mogelijk behandelplan.

In de middag worden de uitslag en het behandelplan met u besproken. De arts en regieverpleegkundige die u in de ochtend heeft ontmoet bespreken dit met u. Het kan voorkomen dat u tijdens dit gesprek ook spreekt met een andere behandelaar zoals de internist-oncoloog, radiotherapeut of chirurg.

Wij streven ernaar de behandeling binnen drie weken na uw bezoek aan de multidisciplinaire poli te starten. Daarom worden de mogelijke vervolgafspraken vaak gedurende deze dag voor u ingepland.