ISALA

Over de afdeling

 


ESMO-accreditatie oncologische palliatieve zorg

Keurmerk logo

Isala Oncologisch centrum in Zwolle heeft de accreditatie ‘ESMO Designated Center of Oncology and Palliative Care’ ontvangen. Dit is een speciale erkenning voor kankercentra met geïntegreerde oncologische en palliatieve zorg van een hoog niveau. ESMO is de grootste vereniging in medische oncologie binnen Europa en heeft een programma waarbij ziekenhuizen geaccrediteerd kunnen worden voor het aanbod van palliatieve zorg aan oncologiepatiënten. De accreditatie wordt verleend op basis van strikte criteria, die zijn gebaseerd op de aanbevelingen in de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het aanbieden van palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Meer informatie is te vinden op www.esmo.org.


Groen vinkje darmkanker

Keurmerk logo

Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis Meppel voldoen aan de voorwaarden voor goede darmkankerzorg en ontvingen daarmee het ‘groene vinkje’ van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De patiëntenwijzer van NFK geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen tussen ziekenhuizen bij de behandeling van darmkanker.


JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor dit keurmerk is er gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Met het behalen van dit keurmerk heeft Isala aantoonbaar gemaakt voor al haar locaties te voldoen aan internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.