ISALA

dr. E.G.J.M. Pierik

Functie
chirurg

Aandachtsgebied(en)
endoscopische en laparoscopische chirurgie, abdominale chirurgie, oncologische chirurgie, mammachirurgie, patiëntveiligheid, plaatsvervangend opleider

Dokter Pierik (1960) is opgeleid tot algemeen chirurg in Rotterdam na aldaar zijn artsenbul te hebben behaald (cum laude). Zijn aandachtsgebieden zijn oncologische chirurgie, maag darm chirurgie, mammachirurgie en endoscopische chirurgie, waarvoor hij een superspecialisatie heeft verricht in o.a. Nieuwegein.
Hij is specialist sinds 1996 en is een jaar later gepromoveerd op de endoscopische behandeling van spataders getiteld 'Subfascial Endoscopic Perforating vein Surgery'.
Hij is lid van onder andere de Nederlandse Vereniging van Heelkunde, de Nederlandse Vereniging van Gastro Intestinale Chirurgie, de Nederlandse Vereniging van Chirurgische Oncologie. Hij is medeoprichter van de Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en oud-hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Heelkunde.
In 2009 werd hij verkozen tot beste opleider van Nederland. In het najaar van 2013 wordt hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.​


Werkzaam op de afdeling