ISALA

Meestgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met het Slaapcentrum.


Verwijzing en vergoeding

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig voor Isala Slaapcentrum?

Ja, u heeft een verwijzing nodig.

 

Wordt de behandeling vergoed door mijn verzekering?

De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling van slaapapneu, maar ze trekken de grens bij ‘slechts’ hard snurken. Slaaponderzoeken vallen onder neurologische onderzoeken en worden meestal vergoed door uw verzekeraar.
Uw bezoek aan ons slaapcentrum en het slaaponderzoek worden vergoed door Isala Slaapcentrum. Als er sprake is van slaapapneu, wordt de behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar. Als er sprake is van snurken, worden de meeste behandelingen vergoed. Een snurkbeugel wordt niet vergoed bij snurken, maar wel bij slaapapneu.

Wachttijd

Hoe lang duurt het voordat ik terecht kan in het slaapcentrum?

De wachttijd voor het slaaponderzoek is ongeveer twee weken. Het eerste gesprek in ons slaapcentrum vindt een week daarna plaats. De resultaten van het slaaponderzoek worden namelijk ook besproken bij dat eerste gesprek.

Uitslag

Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag krijg van de onderzoeken?

Tijdens uw bezoek aan het slaapcentrum heeft u gesprekken met diverse artsen uit het multidisciplinair team. Deze gesprekken en bijbehorende onderzoeken vinden plaats op dezelfde dag. Aan het eind van de dag wordt u besproken in het team. Het resultaat van het slaaponderzoek wordt er ook bij gehaald. In de week na uw bezoek aan het slaapcentrum neemt een physician assistant van het slaapcentrum telefonisch contact met u op om de uitkomst met u te bespreken.

Slaaponderzoek

Kan een slaaponderzoek ook in het weekend plaatsvinden?

Een slaaponderzoek kan thuis plaatsvinden of in het ziekenhuis. Slaaponderzoeken die thuis plaatsvinden, kunnen ook op vrijdagavond ingepland worden, maar niet op zaterdag en zondag. Voor de uitgebreidere slaaponderzoeken in het ziekenhuis kan dat alleen op doordeweekse dagen.

Patiëntenverenigingen

Bestaat er een patiëntenvereniging voor mijn slaapprobleem?

Niet voor ieder slaapprobleem is een vereniging opgericht. De Apneuvereniging is erg actief en heeft ook een eigen website en magazine. Deze vereniging organiseert ook voorlichtingsavonden voor patiënten met slaapapneu.