ISALA

dr. S.H. van Helden

Functie
chirurg

Aandachtsgebied(en)
traumachirurgie, opleider Chirurgie, medisch coördinator traumacentrum

Dokter Van Helden (1968) heeft de opleiding chirurgie gedaan in het academisch ziekenhuis te Leuven. In Groningen heeft hij zich gedurende ruim 2 jaar verder toegelegd op de traumachirurgie. In die periode was hij ook lid van het helikopter mobiel medisch team. Van 2003 tot begin 2010 heeft hij in het academisch ziekenhuis te Maastricht gewerkt als traumachirurg.

De Fractuur- en osteoporose polikliniek is daar door hem gestart in 2004. In september 2008 voltooide hij zijn proefschrift getiteld: ‘Looking beyond the fracture; prevention in fracture care’.
Sinds april 2010 werkt hij in Zwolle met als aandachtsgebied de traumachirurgie. Zijn speciale belangstelling binnen dit vakgebied gaat uit naar behandeling van botbreuken bij ouderen, osteoporose,fracturen van schouder, elleboog en pols en bekkenfracturen.

Hij is medisch coördinator van het Netwerk Acute Zorg regio Zwolle en opleider Chirurgie. Hij is secretaris in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Traumatologie en lid vande Nederlandse Vereniging van Heelkunde en The European society for trauma and emergency surgery.


Werkzaam op de afdeling