ISALA

Over de afdeling


CCKL

Keurmerk logo

​Laboratoria die erkend zijn door CCKL en een accreditatie hebben ontvangen, gaan zorgvuldig om met lichaamsmaterialen die aan de medewerkers zijn toevertrouwd. Zij hebben een kwaliteitssysteem dat regelmatig getoetst wordt, zodat patiënt en zorgverzekeraar blijvend verzekerd zijn van kwaliteit. CCKL voert die onafhankelijke keuringen uit.

Isala Zwolle heeft voor diverse laboratoria een erkenning van CCKL:

  • Klinisch Chemisch Laboratorium
  • Ziekenhuisapotheek
  • Laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectieziekten​
  • Trombosedienst.

Isala Diaconessenhuis Meppel heeft voor diverse laboratioria een erkenning van CCKL:

  • Klinisch Chemisch Laboratorium
  • Ziekenhuisapotheek
  • Trombosedienst.

JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor dit keurmerk is er gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Met het behalen van dit keurmerk heeft Isala aantoonbaar gemaakt voor al haar locaties te voldoen aan internationale standaarden voor kwaliteit en patiëntveiligheid.

JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.