ISALA

Over de afdeling

Elke vrouw beleeft een zwangerschap anders en geen bevalling is hetzelfde. Lees hier de ervaringen van onze patiënten.


‘De verpleegkundige nam altijd ruim de tijd voor me’

Eleonora Kogelman beviel onlangs van haar tweede kindje. Tijdens de laatste week van haar zwangerschap maakte ze gebruik van thuismonitoring. ‘Je moet het echt zien als een opname, alleen dan in je eigen vertrouwde omgeving.’ Lees het verhaal van Eleonora Kogelman.


 

 

'Juist fijn, die extra controles'

Een verzameling echofoto’s aan de kastwand bij Willemein Vrielink thuis verraden dat zij geen “standaard” zwangerschap had. ‘Ik heb een chronische ontsteking aan mijn dikke darm (colitis ulcerosa) en vanwege de medicijnen die ik daarvoor gebruik, was ik bijna mijn hele zwangerschap onder controle bij het Isala-Vrouwkindcentrum. Ik vond dat niet erg, fijn juist die extra controles.’ Lees het verhaal van Willemein Vrielink.


 

Isala 'bevalt' uitstekend

Vanuit haar woonplaats Ter Idzard in Friesland moet Judith Nijenhuis (33) bijna drie kwartier rijden naar Zwolle. Toch koos ze tijdens haar beide zwangerschappen bewust voor de verloskundige zorg in Isala. 'De Zwolse artsen en verpleegkundigen zijn deskundig én betrokken, dat geeft mij een vertrouwd gevoel.' Lees het verhaal van Judith Nijenhuis of bekijk het filmpje over haar ervaring.

 
 

 

Hij herkende ons nog, dat voelde vertrouwd

​Hun eerste zoon, Nicolai, is thuis geboren. De twee dochters van Nico en Andrea Starrenburg kwamen in het Isala Vrouw-kindcentrum ter wereld. Lucia, inmiddels drie, lag twee weken op de afdeling Medium/High care. Vai, geboren begin januari, moest een week op deze afdeling verblijven. Andrea: ‘Bij de bevalling van Vai kregen wij - bij toeval - dezelfde gynaecoloog als bij Lucia. Hij herkende ons nog, dat voelde vertrouwd. We hebben nog kort onze ervaring van de vorige bevalling kunnen delen, dat was voor ons zeer verhelderend en heeft ons geholpen bij het verwerken van deze ervaring. Ook de zorg na de bevalling was geweldig. Onze complimenten daarvoor!’ Lees het verhaal van de familie Starrenburg.

    

Vasthouden en loslaten 

Annemarie Klanderman maakte dagboekaantekeningen tijdens haar spannende zwangerschap. Een zwangerschap waarbij ze vele weken aan bed gekluisterd was. Thuis en op de Obstetrische High care afdeling (OHC) van het Isala Vrouw-kindcentrum. Haar boek hielp haar bij het verwerken. Lees het verhaal van Annemarie Klanderman.