Contact
  1. 5529-Uiterlijke verzorging mensen kanker
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Workshop door Stichting ‘Look Good...Feel Better’

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veelgehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld:

  • 'Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden. Hoe kan ik dit het beste behandelen?’
  • ‘Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden; wat kan ik hieraan doen?’
  • ‘Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?’

De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook direct een beter gevoel geeft. Daarom biedt Isala Oncologisch centrum de workshop ‘Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker' aan. De workshop wordt georganiseerd door de Stichting ‘Look Good...Feel Better’.

Tips en adviezen

Tijdens deze workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een ‘12 stappenplan’. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met de huidverzorgingsproducten, die speciaal voor deze workshop beschikbaar zijn gesteld. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist en enkele (getrainde) vrijwilligers.

Daarnaast is er ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van de haarwerken. Ook worden alternatieven laten zien, zoals hoedjes, mutsjes en shawls. Na afloop van de workshop krijgt u een 'productentasje' en een instructieboekje mee naar huis.

Voor wie

De workshop is bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (kort) na hun behandeling. Veel mensen die aan de workshop hebben deelgenomen, zeggen hier veel aan gehad te hebben. ‘Niet alleen aan de praktische tips’, zo liet een deelnemer weten, ‘maar ook dat er, naast de zorgen en onzekerheden die er zijn, eens iets positiefs gebeurt. Dat doet je goed’.

Wanneer

Uw regieverpleegkundige kan u adviseren welk moment in uw behandeltraject geschikt is voor het volgen van de workshop. In 2019 vindt de workshop plaats:

Tabel van data workshops  
Datum Locatie
​Maandag 13 januari 2020 ​IntermeZZo Zwolle
Maandag 2 maart 2020 IntermeZZo Zwolle
​Maandag 20 april 2020 ​IntermeZZo Zwolle
Maandag 22 juni 2020 IntermeZZo Zwolle
Maandag 24 augustus 2020 IntermeZZo Zwolle
Maandag 5 oktober 2020 IntermeZZo Zwolle
Maandag 30 november 2020 IntermeZZo Zwolle


De tijd is van 10.00 tot 12.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locaties en aanmelden

Nazorgcentrum IntermeZZo

Dokter van Thienenweg 1A
8025 AL Zwolle
Intermezzo is iedere werkdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
(06) 537 671 45
U kunt zich aanmelden op eigen initiatief via de website www.intermezzo-zwolle.nl/look-good-feel-better of via uw arts, regieverpleegkundige of een andere ziekenhuismedewerker.

Isala Diaconessenhuis Meppel

Hoogeveenseweg 38
7943 KA Meppel
U kunt zich aanmelden bij de regieverpleegkundigen oncologie. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 9.30 uur en 13.30 en 14.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0522) 23 32 69.

Meer informatie

Mocht u meer informatie over De Stichting ‘Look Good...Feel Better’ willen, dan kunt u terecht op hun website lookgoodfeelbetter.nl. Hier vindt u ook praktische tips voor uw uiterlijke verzorging. 

De stichting is dank verschuldigd aan de vrijwilligers die zich belangeloos voor het programma van ‘Look Good...Feel Better’ inzetten, en aan degenen die met schenking van hun producten deze workshop mogelijk maken.

6 december 2019 / 5529

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.