Contact
 1. 5529-Uiterlijke verzorging mensen kanker

Look good feel better

Door kanker kan uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook direct een beter gevoel geeft. Daarom biedt Isala Oncologisch centrum de workshop ‘Uiterlijke verzorging voor mensen met kanker' aan. De workshop wordt georganiseerd door de Stichting ‘Look Good...Feel Better’. U kunt deze workshops zowel gratis online volgen of bij Stichting Intermezzo in Zwolle. Tijdens deze gratis (online) workshops gaat u zelf aan de slag. Zo kunt u vanuit huis deze workshops volgen en krijgt u tips en adviezen op gebied van huid, make-up en haar. 

Workshop bij IntermeZZo

Tijdens deze workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een ‘12 stappenplan’. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met de huidverzorgingsproducten, die speciaal voor deze workshop beschikbaar zijn gesteld. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist en enkele (getrainde) vrijwilligers. Daarnaast is er ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van de haarwerken. Ook worden alternatieven laten zien, zoals hoedjes, mutsjes en shawls. Na afloop van de workshop krijgt u een 'productentasje' en een instructieboekje mee naar huis. De workshop duurt twee uur. 

Kijk voor de meest recente data in onze agenda

Online workshops

U heeft keuze uit verschillende workshops

 • Huidverzorging

  Tijdens deze workshop krijgt u tips hoe u het beste uw huid kunt verzorgen. 
 • Make-up 

  Tijdens deze workshop gaat u stap voor stap uw gezicht opmaken. U leert hoe u oneffenheden kunt bijwerken en hoe u wimpers en wenkbrauwen tekent. 
 • Haarwerken en alternatieven

  U krijgt advies over het verzorgen van uw haar en hoofdhuid. Verder krijgt u informatie over pruiken, het gebruik van sjaals en andere hoofdbedekking.

Alle workshops duren 45 minuten per stuk. Het is ook mogelijk om alle workshops te volgen. Volgt u liever één workshop, dan is dat ook prima. 

Voor wie

De workshops zijn voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (kort) na hun behandeling. 

Wat heeft u nodig?

Om vanuit huis deel te kunnen nemen aan de online workshops heeft u het volgende nodig:

 • Internet connectie
 • Speakers en een microfoon (of een telefoon met speaker)
 • Camera (ingebouwd of webcam)
 • Een lichte ruimte (licht van voren geeft het beste resultaat)

Aanmelden workshops

De workshops worden georganiseerd door de Stichting ‘Look Good Feel Better’.

De workshops worden zijn gratis

U kunt zich aanmelden op eigen initiatief via de website www.intermezzo-zwolle.nl/look-good-feel-better of via uw arts, regieverpleegkundige of een andere ziekenhuismedewerker. 

Via de website van de Stichting ‘Look Good Feel Better': lookgoodfeelbetter.nl/workshops kunt u zich inschrijven voor de online workshops. Nadat u zich heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestigingsmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft voor de deelname aan de workshop. 

Contact en meer informatie

Mocht u meer informatie over De Stichting ‘Look Good...Feel Better’ willen, dan kunt u terecht op hun website lookgoodfeelbetter.nl. U kunt ook een mail sturen naar communicatie@lookgoodfeelbetter.nl.

Laatst gewijzigd 7 december 2023 / 5529

Gerelateerde folders