Contact
  1. 5557-Laserbehandeling voor beharing

Storende haargroei kan op het hele lichaam voorkomen, zoals op de kin, bovenlip, oksels, bikinilijn, rug, buik, benen of armen. Laserbehandelingen kunnen deze haargroei (sterk) verminderen. Vaak wordt dit definitieve ontharing of permanent ontharen genoemd. In deze folder leest u hoe u zich voorbereidt op de behandeling, hoe de behandeling verloopt en welk resultaat u kunt verwachten.

Laserbehandelingen verminderen de ongewenste haargroei met vijftig tot meer dan negentig procent. Dit is afhankelijk van het aantal laserbehandelingen en de oorspronkelijke haargroei en -kleur. De eventueel haren die nog overblijven, zijn dunner en lichter van kleur.

Laserbehandeling voor beharing in het kort

Bekijk de informatieve illustratie (infographic) over laserontharing om snel en duidelijk inzichtelijk te krijgen wat deze behandeling inhoudt.

Voor wie is de laserbehandeling geschikt?

Iedereen die last heeft van ongewenste haargroei, kan een laserbehandeling overwegen. Vooral als u een lichte huid en donkere beharing heeft, geven laserbehandelingen goede resultaten. Heeft u blond of rood haar, dan geven laserbehandelingen minder goede resultaten. U kunt dan beter kiezen voor elektrische epilatie. Hierbij wordt een klein naaldje in het haarzakje geschoven. Vervolgens wordt het haarzakje verwarmd door middel van stroom (haartje voor haartje), zodat het haarzakje vernietigd wordt.

Zowel laserbehandelingen als elektrische epilatie kunnen op alle delen van het lichaam uitgevoerd worden.

Definitief ontharen door laserbehandelingen wordt ook vaak gedaan na de verwijdering van een haarnestcyste tussen de billen (sinus pilonidalis). Of als onderdeel van een geslachtstransitie.

Voor de behandeling

Vanaf vier weken voor de behandeling:

  • mag u alleen nog knippen en scheren, maar niet meer epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen toepassen;
  • moet u de zon, zonnebank en het gebruik van zelfbruiner vermijden, omdat er bij een laserbehandeling van een zongebruinde huid meer kans is op het ontstaan van pigmentvlekken. Bovendien werkt de laserbehandeling dan minder goed.
  • raden wij u aan om uw huid in te smeren met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Een dag voor iedere laserbehandeling:

  • vragen wij u de haren van het te behandelen gebied te scheren.

De behandeling

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door een huidtherapeut, die hiervoor speciaal is opgeleid. De laserstraal richt zich op de haarzakjes. Deze worden verwarmd door een hoog geconcentreerde laserstraal. De donkere kleur van de haren neemt de energie op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de haarzakjes, waardoor ze verdwijnen.Een laserbehandeling is niet pijnloos. Meestal voelt de laser als een warme prik.

De laserbehandelingen duren ongeveer een kwartier tot een half uur per behandeling. Dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Vaak zijn er drie tot zeven laserbehandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken. Steeds met een pauze van vier tot acht weken tussen de behandelingen.

Bekijk de film over definitieve ontharing door laserbehandelingen van de benen.

Na de behandeling

Risico’s en complicaties

Na een laserbehandeling kunt u last hebben van zwelling, roodheid en korstjes. Een laserbehandeling kan ook pigmentvlekken veroorzaken. Vrijwel altijd trekken deze na een tijdje weer weg. Een zongebruinde huid verhoogt het risico op pigmentvlekken en maakt de laserbehandeling minder effectief. Vermijd daarom tot vier weken na de laserbehandeling de zon, de zonnebank en het gebruik van zelfbruiner. Smeer uw huid daarnaast in met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
(038) 424 79 52 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur)

 

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

23 november 2018 / 5557

Gerelateerde folders

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.