Contact
  1. 5558-Laserbehandeling huid
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Bij couperose, rosacea en andere vaatafwijkingen

Met een laserbehandeling kunnen couperose, rosacea, bloedblaartjes, een wijnvlek of andere storende bloedvaatjes behandeld worden. Zo worden ze minder zichtbaar. De huidtherapeuten van het Isala Dermatologisch centrum gebruiken onder andere een Pulsed Dye Laser. Deze laser geeft een goed resultaat bij couperose, rosacea, wijnvlekken en storende bloedblaartjes of vaatjes in het gezicht en op het lichaam.

Er zijn veel verschillende namen voor opvallende bloedvaatjes in het gezicht, zoals couperose, rosacea, rode adertjes, gesprongen vaatjes, bloedblaartjes of spinnetjes. Als u deze bloedvaatjes niet mooi vindt, kunt u ze laten behandelen met een laser. Ook fijne adertjes op de benen of ergens anders op het lichaam kunnen wij behandelen met een laser.

Wat gebeurt er tijdens een laserbehandeling?

  • Tijdens de laserbehandeling straalt de laser een hoog geconcentreerde laserstraal in het bloedvaatje.
  • De rode kleurstof van het bloed neemt deze lichtstraal op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de wand van het bloedvaatje, zodat het verdwijnt.
  • Meestal voelt u tijdens de laserbehandeling een prikkelend gevoel.
  • Na de behandeling kunt u een blauwe plek, zwelling en korstjes hebben.
  • De laserbehandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.
  • De laserbehandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut die hiervoor speciaal is opgeleid.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

  • Bij kleine afwijkingen zijn één à twee laserbehandelingen meestal genoeg.
  • Bij uitgebreidere afwijkingen zijn – voor een goed resultaat – twee tot vier laserbehandelingen nodig, met vier weken pauze tussen de behandelingen.

Wat is het resultaat van een laserbehandeling?

Couperose, rosacea en adertjes verdwijnen vrijwel volledig. Na verloop van tijd kunnen nieuwe adertjes ontstaan. Ook deze zijn gevoelig voor laserbehandelingen en kunnen op dezelfde manier worden behandeld.

Vóór de behandeling van een bloedblaar

En na de behandeling

Wat zijn de risico’s van een laserbehandeling?

Bij alle laserbehandelingen bestaat het risico op pigmentvlekken. Deze vlekken gaan bijna altijd weer weg. Als de huid gebruind is, is de kans hierop groter. Wij raden u daarom aan om vier weken vóór de laserbehandeling en tot vier weken na de laserbehandeling, niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast raden wij u aan om tijdens deze periode een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger te gebruiken.

Alternatieve huidbehandeling: camouflagetherapie

Medische camouflage kan worden toegepast bij storende vaatjes, maar ook bij bijvoorbeeld littekens, wijnvlekken en vitiligo. Medische camouflage zorgt ervoor dat de plekken minder opvallend worden. De camouflageproducten kunt u, na het aanmeten van de juiste kleur samen met de huidtherapeut, dagelijks zelf op uw huid aanbrengen.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Cosmetische dermatologie en huidtherapie
(038) 424 79 52 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 8 juli 2019 / 5558

Gerelateerde folders