Contact
  1. 5596-Wond expertise centrum

​Het Wond expertise centrum (WEC) van afdeling Chirurgie is een polikliniek voor patiënten met een wond die gecontroleerd en behandeld moet worden. U wordt behandeld door een gespecialiseerde wondverpleegkundige.

Waarom naar het Wond expertise centrum?

U bent door uw huisarts of uw medisch specialist doorverwezen naar het WEC. De reden hiervoor is dat er bij u een wond is ontstaan die gecontroleerd en behandeld moet worden. Het ontstaan van de wond kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een operatie of een onderliggende ziekte. Meestal gaat het om chirurgische wonden, dat wil zeggen: oncologische, traumatische, orthopedische, vaatchirurgische en plastisch chirurgische wonden.

Wie werken er?

Op het WEC komt u – afhankelijk van de behandeling van uw wond – met twee of drie medewerkers in aanmerking.

De gespecialiseerde wondverpleegkundige is uitermate deskundig in de verzorging en behandeling van alle soorten wonden en is op de hoogte van de (nieuwe) ontwikkelingen op het gebied van wondzorg. Zij werkt altijd samen met een doktersassistente en/ of een gipsverbandmeester.

De medewerkers van het WEC werken in principe zelfstandig, maar staan onder toezicht (supervisie) van uw medisch specialist. Zij hebben regelmatig onderling overleg en bespreken de voortgang van uw wond met uw medisch specialist of uw huisarts.

Behandeling

Uw behandeling op het WEC is afhankelijk van uw wond.

Gedurende de behandeling verandert een wond voortdurend. Daarom zal de behandeling tijdig bijgesteld moeten worden. Doordat het WEC verschillende spreekuren per week houdt, kan de behandeling steeds tussentijds worden aangepast.

Ook is er op het WEC aandacht voor problemen die indirect te maken hebben met de genezing van uw wond. Deze worden besproken; zonodig wordt u doorverwezen naar andere deskundigen.

Eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak houdt de gespecialiseerde wondverpleegkundige een uitgebreid intakegesprek. Op die manier kan zij de juiste en relevante gegevens verzamelen die van essentieel belang zijn om de juiste wondzorg te kunnen verlenen. Ook kunt u tijdens dit gesprek uw vragen aan haar stellen.

Vervolgafspraken

De medewerkers van het WEC chirurgie maken met u een afspraak wanneer u terugkomt voor uw behandeling. Deze vervolgafspraken worden gemaakt tijdens uw eerste afspraak. Het WEC heeft op verschillende momenten in de week spreekuur. Het is daardoor mogelijk om – als de behandeling dit vereist – uw wond een aantal keren per week te behandelen.

Aandachtspunten

  • Wilt u bij uw eerste bezoek aan het WEC uw agenda meenemen? Dan kunnen we met u de vervolgafspraken maken.
  • Bij de vervolgafspraken is het van belang dat u het voorgeschreven verbandmateriaal meeneemt naar de afspraak. Op die manier kunnen de medewerkers – als de behandeling wordt voortgezet – uw wond weer verbinden.

Contact

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Wond expertise centrum, afdeling Vaatchirurgie.
(038) 424 62 80  (Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur)
U kunt ons ook bereiken door een e-mail te sturen naar WECchirurgie@isala.nl

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

23 november 2018 / 5596

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.