Contact
  1. 5674-Inroomen op afdeling Kindergeneeskunde - pasgeborenen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Informatie voor ouders van een pasgeborene

​Als een baby is opgenomen op de afdeling Kindergeneeskunde, kunnen ouders ‘inroomen’ bij hun kind. Inroomen bevordert de moeder-kindbinding, die belangrijk is voor het genezingsproces en de ontwikkeling van een kind.

Hulp bij de verzorging

Uw kind is opgenomen op de afdeling Kindergeneeskunde. Hier kunt u inroomen bij uw kind. Dat bevordert de moeder-kindbinding. Tijdens het inroomen stimuleren en helpen de verpleegkundigen de moeder/de ouders om bij haar/hun kind te blijven en deel te nemen aan de verzorging.

Zo leert de moeder haar kind beter kennen en kan zij beter inspelen op haar/zijn behoeften. Ze kan het kind bijvoorbeeld vaker aanleggen voor borstvoeding en vaker oefenen zodat de baby eerder volledig aan de borst kan gaan drinken.

Wanneer inroomen?

Inroomen kan alleen plaatsvinden na overleg met de verpleging. U komt voor inroomen in aanmerking:

  • Vanaf de 4e dag na de bevalling. De controle van de kraamvrouw wordt namelijk niet door de kinderverpleegkundige gedaan.
  • Als u een te vroeg geboren baby heeft (mits de toestand dit toelaat).
  • Als uw baby wordt opgenomen vanuit de thuissituatie (de moeder wordt kan eventueel na overleg opgenomen op de kraamafdeling als de opname binnen 3 dagen na de geboorte is).
  • Vlak voordat uw baby naar huis gaat.

Kamers en voorzieningen

Op de afdeling Kindergeneeskunde zijn een aantal inroomkamers beschikbaar. Als er plaats is, kunt u hiervan gebruik maken. Op deze kamer staat een eenpersoonsbed klaar. Inroomen gedurende de nacht is mogelijk voor één ouder. Overdag mogen beide ouders inroomen. Douche en toilet zijn op de gang. Voor kraamvrouwen is er een apart toilet met extra voorzieningen.

Eten en drinken

Ouders kunnen de magnetron en koelkast in de ouderkamer gebruiken. Producten in de koelkast moeten worden voorzien van een naamsticker met datum. U kunt gratis koffie en thee gebruiken. Dit staat overdag en 's avonds op de koffiekar bij de ouderkamer.

's Ochtends staat in de ouderkamer een ontbijtbuffet voor u klaar. Voor de warme maaltijd kunt u gebruik maken van het bezoekersrestaurant in de centrale hal. Eventueel kunt u een meegebrachte maaltijd opwarmen.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle, Kampen of Heerde

Kindergeneeskunde 
(038) 424 14 35 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

 

Laatst gewijzigd 23 november 2018 / 5674