Contact
  1. 5742-Welkom op onze verpleegafdeling

Hier neemt Isala patiënten op voor het specialisme interne geneeskunde (zoals diabetes, longontsteking, infectieziekten) en/of ouderengeneeskunde. Wij geven u graag specifieke informatie over onze afdeling. De tekst is een aanvulling op de folder 'Opname in Isala'. Wij hopen dat deze informatie ertoe bijdraagt dat uw opname zowel voor u als voor uw naasten zo voorspoedig mogelijk verloopt.

Verpleegkundige zorg

Op de afdeling werkt een vast team bestaande uit verpleegkundigen, leerling­verpleegkundigen en stagiaires. Wij streven ernaar dat u zo veel mogelijk door dezelfde verpleegkundige wordt verzorgd. Ook voor informatie kunt u bij de vaste verpleegkundige terecht. Op het witte planbord op de gang staat de naam vermeld van de verpleegkundige die voor u zorgt.

Medische zorg

Op woensdag komen de internisten (plus arts­assistenten) bij u en uw medepatiënten langs; dit wordt 'visite lopen' genoemd. Op de andere dagen lopen alleen de arts­assistenten visite. Het is verstandig om de vragen die u wilt stellen, alvast op te schrijven; eventueel kan de verpleegkundige u hierbij behulpzaam zijn. De arts kan u dan tijdens de visite antwoord geven. Op deze manier wordt u zo optimaal mogelijk geïnformeerd.

Wanneer u contact wenst met de arts voor een persoonlijk gesprek of uitgebreide medische informatie, bijvoorbeeld met uw naaste(n) erbij, dan kunt u dit regelen via de verpleging. Dit gesprek zal dan meestal plaatsvinden tussen 15.00 en 17.00 uur.

Inlichtingen en contactpersoon

Wanneer u behoefte heeft aan informatie of vragen heeft, dan kunt u altijd terecht bij de verpleegkundige. Ook kunt u met hem of haar eventuele opmerkingen en klachten bespreken. Voor informatie over uw ziekte, behandeling of onderzoeken, kunt u ook vragen om voorlichtingsmateriaal van de website van Isala. Wij printen deze informatie graag voor u. Tijdens het opnamegesprek heeft u de naam van een contactpersoon doorgegeven. Alleen deze contactpersoon mag bij de verpleging informatie over u opvragen en ontvangen. Andere personen die naar u informeren, verwijzen wij door naar u of naar uw contactpersoon.

Bezoek

De bezoektijden zijn van 14:30 - 17:00 uur en van 18:30 - 20:00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen ook van 10:30 - 12:00 uur. Graag willen wij u er met nadruk op wijzen dat uit ervaring is gebleken dat twee bezoekers echt meer dan genoeg is voor een zieke patiënt. Rust komt de patiënt ten goede, te veel drukte zal het herstel vertragen. Daarom geldt het dringende verzoek het aantal bezoekers te beperken tot twee personen tegelijkertijd. Het coördineren van bezoek zou uw contactpersoon op zich kunnen nemen.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Verpleegafdeling
(038) 424 54 61 (dag en nacht bereikbaar)
Via dit nummer zijn de verpleegkundigen bereikbaar voor vragen van algemene aard; voor medische vragen verwijzen zij door naar de behandelend arts.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Wij streven naar een goede kwaliteit van zorg en u bent degene die beoordeelt of we dit waarmaken. Zo kunnen uw ervaringen voor ons een belangrijk signaal zijn om bepaalde zaken te verbeteren. Ook kunt op onze website een enquête invullen over uw ervaringen in ons ziekenhuis. Meer informatie hierover vindt u op het kaartje dat u tijdens het ontslaggesprek van de verpleegkundige krijgt.

Door de indeling en door de patiëntencategorieën kan het voorkomen dat u tijdens uw opname binnen de afdeling of het ziekenhuis zal worden verhuisd. Wij proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken, maar vragen hiervoor uw begrip in geval u zult worden overgeplaatst.

16 januari 2019 / 5742

Gerelateerde folders

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.