Contact
  1. 5970-Isala apotheek
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​De Isala apotheek is een openbare apotheek binnen de muren van Isala Zwolle. Bij de Isala apotheek kunt u net als bij een reguliere apotheek al uw geneesmiddelen voor thuis halen. Zo kunt u na uw afspraak op de polikliniek of ontslag uit het ziekenhuis direct uw recept inleveren. Dankzij de Isala apotheek kan de overgang van het ziekenhuis naar thuis zo soepel mogelijk verlopen.

Voor wie is de Isala apotheek?

Iedereen - of u nu patiënt, bezoeker of medewerker bent van Isala of in de buurt woont - kan bij de Isala apotheek terecht voor medicijnen op recept en voor deskundig advies over het gebruik van geneesmiddelen en gezondheid in het algemeen.

In Nederland mag u zelf kiezen bij welke apotheek u uw medicijnen haalt. Dat kan een andere apotheek zijn dan waar uw gegevens (al) bekend zijn.

De werkwijze van de Isala apotheek

Na uw bezoek aan de Isala apotheek krijgt uw vaste apotheek en/of huisarts melding van welke geneesmiddelen u heeft meegekregen. U kunt dus gewoon geneesmiddelen bij de Isala apotheek halen, terwijl u klant blijft bij uw eigen apotheek.

In de Isala apotheek staat uw veiligheid voorop. Terwijl u wacht op uw medicijn, zorgen wij er achter de schermen voor dat u de juiste medicatie in de juiste dosering met de juiste instructies krijgt. Bekijk het filmpje.

Screenshot video apotheek Isala 

Medicatiebewaking

Bij de Isala apotheek krijgt u weloverwogen uw receptgeneesmiddel mee. De apotheekmedewerkers controleren altijd of u het middel zonder problemen kunt gebruiken. Daarom houdt de apotheek zorgvuldig bij welke medicijnen u al heeft. Zo weet u zeker dat u het nieuwe geneesmiddel veilig kunt gebruiken.

Inzicht in uw medicijngebruik

De Isala apotheek heeft een computerkoppeling met apotheken in Zwolle en wijde omgeving. Als u bij een apotheek in deze regio staat ingeschreven, kan de Isala apotheek uw medicatiedossier bij uw vaste apotheek opvragen. Zo is direct te zien welke medicijnen u al gebruikt.

De Isala apotheek heeft echter nog geen koppeling met apotheken in de rest van het land. Als u van buiten de regio Zwolle komt, neem dan bij een bezoek aan de Isala apotheek een overzicht mee van de medicijnen die u gebruikt. Indien u geen overzicht heeft, vragen de medewerkers deze op bij uw eigen apotheek.

Zorgvuldige controle

Bij uw eerste bezoek aan de Isala apotheek wordt een elektronisch dossier aangemaakt. Hierin legt de apotheekmedewerker vast welke geneesmiddelen u gebruikt en of u allergieën heeft. Ook andere belangrijke zaken komen in dit dossier, zoals eventuele aandoeningen of een zwangerschap.

Als u een recept inlevert, kunnen de medewerkers direct controleren of u het nieuwe medicijn zonder problemen kunt gebruiken. Daarbij wordt gekeken naar wisselwerkingen met andere geneesmiddelen, dosering en toepassing.

Eigen apotheekkeuze

Na uw bezoek geeft de Isala apotheek aan uw vaste apotheek en/of huisarts door welke geneesmiddelen u heeft meegekregen. U kunt dus gewoon geneesmiddelen bij de Isala apotheek halen, terwijl u klant blijft bij uw eigen apotheek. Natuurlijk mag u ook al uw (herhalings)recepten door de Isala apotheek laten afhandelen. De keuze is geheel aan u.

Advies en uitleg

Voor een optimale werking is het belangrijk dat u weet hoe, wanneer en in welke dosering u uw medicijnen moet gebruiken. Daarom krijgt u bij de Isala apotheek altijd uitleg over gebruik, inname en eventuele bijwerkingen van een voor u nieuw geneesmiddel. De belangrijkste informatie staat ook op het etiket.

Daarnaast heeft elk medicijn een bijsluiter. Hierin staat ook informatie over onder andere toepassing en wisselwerkingen met andere middelen of alcohol. Heeft u last van een bijwerking of vragen over uw medicatie? Neem dan gerust contact op met de Isala apotheek.

Betaling en verzekering

Net als elke openbare apotheek declareert de Isala apotheek Isala de kosten van uw medicijnen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Voor sommige geneesmiddelen betaalt u een eigen bijdrage. Deze kunt u contant of met uw pinpas voldoen.

Uitwisseling medicijngegevens

Isala besteedt veel aandacht aan het veilig toedienen van medicijnen. Als patiënt kunt u hier zelf echter ook veel in betekenen. Om fouten bij medicijnvoorschrijving te helpen voorkomen, adviseert Isala u uw apotheek toestemming te geven voor het overdragen van hun medicijngegevens. Zo weet u zeker dat zorgverleners van Isala goed inzicht hebben in uw actuele medicijngegevens, zodra u in het ziekenhuis komt voor een polikliniekbezoek, een geplande of spoedopname.
Lees meer over toestemming geven voor het uitwisselen van medicijngegevens.

Uw privacy

De Isala apotheek gaat zeer zorgvuldig om met uw privacy. Wilt u niet dat de apotheek een dossier aanlegt, uw gegevens opvraagt bij uw vaste apotheek, huisarts of specialist, of gegevens terugkoppelt naar uw vaste apotheek of huisarts? Dan kunt u dit aangeven.

Dit heeft echter wel consequenties. Zonder een overzicht van de geneesmiddelen die u gebruikt, kan de apotheek uw medicatie immers niet volledig bewaken. Als u niet wilt dat de Isala apotheek uw medische gegevens opvraagt bij of deelt met uw vaste apotheek, huisarts of specialist, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste informatie en voor eventuele gezondheidsrisico’s die kunnen optreden.

Assortiment

De Isala apotheek heeft een zeer ruim assortiment geneesmiddelen. Dit assortiment is afgestemd op de specialistische zorg binnen Isala. Naast medicijnen kunt u er terecht voor allerhande verband- en hulpmiddelen én zelfzorgmiddelen, zoals hoestdrank of pijnstillers.

Pluspunten van de Isala apotheek

Een apotheek binnen de muren van het ziekenhuis biedt een aantal voordelen:

  • direct contact met de medisch specialisten;
  • (specialistische) medicijnen direct klaar;
  • medicijnen kunnen naar uw afdeling worden gebracht;
  • nauwe samenwerking met het Apotheek Service Punt.

Direct contact met de specialist

De apotheek heeft een goed contact met de medisch specialisten binnen Isala en kan bij vragen direct met de arts overleggen.

Medicijnen direct klaar

Door afstemming met de verschillende medische specialismen kan de apotheek specialistische medicatie vaak direct leveren. Hierdoor zijn de voorgeschreven medicijnen bijna altijd op voorraad. U kunt uw medicatie dus meestal meteen meenemen. Dat scheelt u na uw ontslag een ritje langs uw eigen apotheek en u kunt meteen starten met de therapie.

Samenwerking

De Isala apotheek is onderdeel van de afdeling Klinische Farmacie van Isala. Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, verzorgt deze afdeling uw medicijnen. Onder Klinische Farmacie valt ook het Apotheek Service Punt (ASP).

Bij opname en/of ontslag verzorgt het ASP de overdracht van medicatiegegevens tussen het ziekenhuis en uw eigen apotheek/huisarts. De Isala apotheek werkt nauw samen met het ASP.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Isala apotheek
(038) 424 54 74 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur)

Het kan handig zijn om uw vragen van tevoren op papier te zetten.

Buiten deze tijden en in het weekend of op feestdagen kunt u terecht bij de Spoed apotheek via hetzelfde telefoonnummer. De Spoed apotheek maakt onderdeel uit van de Isala apotheek en is dus ook op dezelfde locatie, in Zwolle gevestigd.

Laatst gewijzigd 29 juni 2021 / 5970

Gerelateerde folders