Contact
  1. 6120-Huilen

Als je baby veel huilt

Alle baby’s huilen. Huilen is normaal gedrag. Het is voor baby’s een manier van communiceren. Sommige baby’s huilen heel veel. Als je baby blijft huilen, ga je zoeken naar oorzaken. Ligt het bijvoorbeeld aan de voeding? Heeft mijn baby pijn? Het kan zijn dat je niet meer weet wat je moet doen. In de folder 'Mijn baby huilt' vertellen we wat je kunt doen als je baby veel huilt.

Wanneer huilt mijn baby veel?

Als een baby veel huilt, noemen we dat overmatig huilen.

We spreken van overmatig huilen als:

  • jij als ouder vindt dat jouw baby overmatig huilt
  • jouw baby minimaal 3 uur per dag, 3 dagen per week en 3 weken achter elkaar huilt.

Baby’s die overmatig huilen, drinken vaak kort en onregelmatig. Ze kunnen moeilijk tot rust komen en bewegen druk met hun armen en benen. Ook kunnen ze zich heel boos maken en zijn ze moeilijk te troosten. Door de gebroken nachten raken ze oververmoeid, net als hun ouders.

Meer informatie

Herken je dit? Dan verwijzen wij je graag naar de folder van GGD Gezondheidszorg 'Mijn baby huilt'. In deze folder lees je tips over wat je kunt doen als jouw baby veel huilt. De folder is gemaakt in samenwerking met onder andere GGD, Deventer Ziekenhuis en Isala.

Contact

Heb je nog vragen? Bel dan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige komt bij je thuis. En bekijkt samen met jou wat je nodigt hebt in de zorg voor jouw baby.

Jeugdgezondheidszorg

088 443 07 02 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur)
www.ggdijsselland.nl/contactjeugdgezondheidszorg 

Laatst gewijzigd 27 februari 2024 / 6120