Contact
  1. 6364-Huidverbetering door fruitzuurpeelings
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Een fruitzuurpeeling verwijdert op een veilige manier het bovenste laagje van de huid. Daardoor wordt een nieuwe, frisse huid zichtbaar. Fruitzuurpeelings worden toegepast bij acne, pigmentvlekken en acnelittekens. Ook voor algemene huidverbetering is een fruitzuurpeeling geschikt. Voor een zo goed mogelijk resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. In deze folder leest u hoe een huidbehandeling met fruitzuurpeeling verloopt.

Behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en brengt de peeling aan. Als u al vaker een peeling heeft gehad, kan het percentage fruitzuur worden verhoogd. Bij het aanbrengen, krijgt u een licht branderig gevoel. Na enkele minuten verdwijnt dit gevoel en verzorgt de huidtherapeut uw huid. Na de peeling kan uw huid wat rood en gezwollen zijn en kunnen er korstjes ontstaan. Na de peeling kunt u meteen uw gewone activiteiten weer hervatten.

Bekijk de film over een fruitzuurpeeling.

Screenshot video fruitzuurpeeling

Resultaat

Het effect van de peeling is na een aantal behandelingen zichtbaar. Voor een zo goed mogelijk resultaat kunt u het beste kiezen voor zes tot acht behandelingen. Ook raden wij u aan om in de periode dat u behandeld wordt huidverzorgingsproducten met fruitzuur te gebruiken. Na het afsluiten van de eerste reeks behandelingen, is één peeling per drie of zes maanden voldoende. Zo blijft het resultaat behouden.

Huid van voruw voor fruitzuurpeeling

Afbeelding 1: Huid voor een fruitzuurpeeling.

Huid van vrouw na fruitzuurpeeling

Afbeelding 2: Huid na een fruitzuurpeeling.

Kosten

De kosten van een huidbehandeling met fruitzuurpeelings zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal huidbehandelingen. In het intakegesprek bespreekt de huidtherapeut met u de prijs. Op de site van het Isala Dermatologisch centrum vindt u een lijst met prijzen van onze cosmetische huidbehandelingen.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan staan de dermatologen en huidtherapeuten van Isala Dermatologisch centrum u graag te woord. Tijdens een oriënterend gesprek bekijkt de dermatoloog of huidtherapeut uw huid en kiest samen met u een passende huidbehandeling. Ook bespreekt de dermatoloog of huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot een behandeling over te gaan, maken wij een behandelafspraak met u.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Fruitzuurpeelings vinden plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Isala Dermatologisch centrum.

Zwolle

Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
(038) 424 79 52 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur)

Laatst gewijzigd 23 november 2018 / 6364