Contact
  1. 6377-Chronische hoest

​Onder chronische hoest verstaan we hoestklachten die langer dan acht weken aanhouden. Hier vindt u informatie over chronische hoest.

Oorzaken chronische hoest

Astma, neusbijholteproblematiek of een teveel aan maagzuur in de slokdarm zijn veel voorkomende oorzaken van chronische hoest. Het komt dus niet altijd vanuit de longen. De diverse problemen worden door verschillende specialisten onderzocht en behandeld. Zo komt u normaal gesproken voor astma bij de longarts, voor neusbijholteproblematiek bij de keel-, neus- en oorarts en voor teveel maagzuur bij de maag-, darm-, leverarts.

Hoestpoli

Op de Hoestpoli zorgt de longarts voor de coördinatie en diagnostiek rondom uw hoestproblemen, in nauw overleg met de andere specialisten. U hoeft dus niet bij alle specialisten langs te gaan. Hierdoor verloopt de analyse efficiënter.

Daarnaast hebben wij een speciale interesse in hoest die niet reageert op de gebruikelijke therapie. Door nauw contact met internationale onderzoekers en door eigen onderzoek blijven wij zoeken naar nieuwe behandelopties voor patiënten met chronische hoest waarvoor geen oorzaak gevonden kan worden.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de afdeling waar u onder behandeling bent.

Zwolle

Longgeneeskunde
088 624  24 56 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6377

Gerelateerde folders