Contact
  1. 6388-Ureumademtest
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Met een ureumademtest wordt op eenvoudige wijze bepaald of er een besmetting is van de maag met de Helicobacter pylori bacterie. Deze bacterie veroorzaakt een ontsteking van het maagslijmvlies.

Voorbereiding

  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Geef dit dan voorafgaand aan uw onderzoek aan ons door.
  • U moet nuchter zijn voor dit onderzoek, dit betekent dat u vanaf zes uur voor het onderzoek niet mag eten of drinken en niet roken. U mag wel water drinken.
  • Bepaalde medicijnen kunnen de uitslag van het onderzoek beïnvloeden. Sommige medicijnen moeten twee tot vier weken gestopt worden. Gebruikt u medicijnen, neemt u dan contact met ons op. Wilt u een lijstje meenemen met de medicijnen die u gebruikt?

Melden

Locatie Isala Zwolle

Voor elke afspraak in Isala meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil. Als u de stappen van aanmelden heeft doorlopen, ontvangt u een ticket met barcode en de tijd dat wij u op onze afdeling verwachten.  Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde (V3.1). Daar aangekomen scant u de barcode van uw ticket bij de aanmeldzuil en kunt u in de aangegeven wachtruimte plaats nemen.

Locatie Saxenburgh Groep, Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg

Voor elke afspraak meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil in de centrale hal. Op het scherm verschijnt de wachtruimte waarin u plaats kunt nemen. Op het afgesproken tijdstip wordt u daar door een medewerker opgehaald. Mocht het aanmelden niet lukken, dan kunt u zich melden bij de balie van de afdeling Radiologie (nummer 10).

Het onderzoek

U krijgt een capsule met radioactieve stof (ureum) die u inneemt met wat water. Dan moet u tien tot vijftien minuten wachten. Vervolgens vragen wij u om een aantal malen uit te ademen in een speciaal zakje. Dit mag u in uw eigen tempo doen. Als de maag besmet is met de Helicobacter pylori bacterie wordt dit stofje afgebroken en uitgescheiden in de lucht die u uitademt. Na het onderzoek mag u weer eten en drinken. 

Radioactieve vloeistof

De radioactieve stof in de capsule levert geen gevaar op voor uw gezondheid en verlaat op natuurlijke wijze uw lichaam.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is niet direct bekend. De afdeling Nucleaire geneeskunde stuurt de uitslag van het onderzoek naar uw behandelend arts, die u de uitslag zal geven.

Contact

Kunt u niet komen? Wilt u dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons doorgeven? Ook als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u ons bellen.
U belt met Isala Zwolle, óók als u op een andere locatie onder behandeling bent.

Zwolle

Nucleaire geneeskunde
(038) 424 52 38 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur)

 

Laatst gewijzigd 8 juli 2019 / 6388