Contact
  1. 6400-Klachten en blessures bij sporters

Behandeling, onderzoek en voorlichting

De afdeling Sportgeneeskunde behandelt blessures en stelt programma's op om de conditie op pijl te houden. In deze folder leest u meer over:

  • een consult met de sportarts;
  • reactivering na een blessure of operatie;
  • drukmeting van de spieren tijdens inspanning.

Consult met de sportarts

Als u een klacht heeft die veroorzaakt is door sport of beweging, kunt u een afspraak maken met de sportarts. U kunt hier niet alleen terecht met blessures. Een consult is ook mogelijk als u bij het sporten last heeft van kortademigheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining of vermoeidheid. Voor consult bij de sportarts is verwijzing van huisarts en/of medisch specialist noodzakelijk.

Reactivering na een blessure of operatie

Na een blessure of operatie is het belangrijk dat u snel terugkomt op uw oude (sport)niveau. Hiervoor stellen we voor u een persoonlijk reactiveringprogramma op. Zo voorkomt u onnodige achteruitgang van uw conditie en overbelasting bij de hersteltraining. Uw sportverzuim blijft zo kort mogelijk.

Drukmeting spieren tijdens inspanning

Soms zijn blessures of klachten te wijten aan een te hoge druk in uw spieren. Het inspanningsgebonden compartimentsyndroom is een blessure die veroorzaakt wordt door te hoge druk in een spiergroep. Om te onderzoeken of de druk abnormaal hoog is, kunnen we een drukmeting tijdens inspanning doen. Onze afdeling is het expertcentrum in Nederland voor deze aandoening. Hier vindt u de belangrijkste informatie over een drukmeting in de spieren.

Inhoud meting

Als u klachten in uw been heeft, moet u voor deze test lopen. Heeft u klachten in uw arm, dan moet u uw armspieren gebruiken. De test begint met een drukmeting in de spieren terwijl u zit en staat. Daarna gaat u op de lopende band wandelen (4,5 km/uur). Vervolgens gaat u hardlopen in twee snelheden. Deze snelheden zijn afhankelijk van uw conditie.

Meenemen

  • loopschoenen;
  • T-shirt en korte broek (liefst wielrenbroek);
  • uw identiteitsbewijs voor het aanmelding in het ziekenhuis ;
  • douchespullen (u kunt bij ons douchen, handdoeken zijn aanwezig).

Kosten

Een drukmeting in de spieren kost € 163,-.*
* Prijswijzigingen voorbehouden.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met:

Sportgeneeskunde

088 6245 6  89 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur)

Laatst gewijzigd 29 november 2023 / 6400