Contact
  1. 6422-Kromstand-penis
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De penis behoort met het scrotum tot de uitwendige geslachtsorganen. Aan de penis kunnen afwijkingen ontstaan die tot allerlei klachten leiden. Hier vindt u informatie over kromstand van de penis en de behandeling ervan.

Kromstand van de penis

We spreken van een kromstand als de penis tijdens de erectie een afwijking vertoont en dusdanige klachten geeft dat behandeling gewenst is.

Klachten

Door de kromstand van de penis tijdens een erectie hebt u pijn tijdens de geslachtsgemeenschap of is gemeenschap zelfs onmogelijk.

Oorzaken

Soms kan een kromstand van de penis in erectie optreden door littekenvorming in een van de twee zwellichamen. Het litteken kan het overblijfsel zijn van een ongeval. Soms kan een litteken ook 'zomaar' ontstaan, zonder aanwijsbare oorzaak. Door het litteken(tje) is het zwellichaam minder elastisch dan het zwellichaam aan de andere zijde en blijft het tijdens een erectie iets korter. Dit maakt dat de penis kromtrekt.

Behandeling

Een kromstand van de penis is alleen te corrigeren met een operatie (Nesbitt); medicijnen hebben maar zelden effect.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Urologie
(038) 424 27 40 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
info.urologie@isala.nl

Meppel

Urologie
(0522) 23 38 22 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 6 februari 2019 / 6422