Contact
  1. 6463-Lipofilling

​Heeft u last van diepe gezichtslijnen, rimpels, littekens, dunne lippen of hol uitziende wangen? Met lipofilling kunnen wij dit voor u corrigeren.

Wat is lipofilling?

Lipofilling is een behandeling waarbij eigen vetweefsel wordt gebruikt om volume toe te voegen op plaatsen waar dat gewenst is. Redenen om een lipofilling te ondergaan kunnen zowel medisch als persoonlijk van aard zijn. Het resultaat van deze behandeling is permanent en volkomen veilig omdat er met uw lichaamseigen weefsel (uw eigen vet) wordt gewerkt.

De plastisch chirurg neemt door middel van een mini-liposuctie vet uit uw buik, heupen of benen om dit vervolgens op de gewenste plek in te spuiten. Een lipofilling behandeling kan ook elders op het lichaam worden toegepast zoals bijvoorbeeld in het decolleté of op de handrug. Het kan daarbij verjongende effecten hebben.

Behandeling

Tijdens de behandeling haalt de plastisch chirurg vetweefsel weg van een gebied op uw lichaam waar voldoende vet aanwezig is (buik, benen, flanken). Dit vetweefsel wordt op de te corrigeren plaats weer ingespoten. Dertig tot zeventig procent van het vet wordt weer afgebroken door het lichaam. Daarom wordt altijd wat meer vetweefsel teruggeplaatst dan in eerste instantie nodig lijkt.

Het komt regelmatig voor dat er deukjes, intrekkingen of plooien blijven bestaan na een operatie. Na een borstsparende behandeling voor borstkanker, of na een een borstreconstructie, komt dit ook wel eens voor. In sommige gevallen kan sprake zijn van een situatie waarin de zorgverzekeraar de lipofilling behandeling vergoedt. We zullen dan een machtiging aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Contact

U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier Informatie aanvragen. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
088 624 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6463