Contact
  1. 6479-Telebaby
Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Op afstand contact met uw kind

Isala biedt ouders van kinderen die zijn opgenomen op de Neonatale intensive care en de medium/high care van de afdeling Kindergeneeskunde de mogelijkheid om live-beelden van hun kindje te zien. Hier kunt u daar meer over lezen.

Meekijken en meeleven

De mogelijkheid om live-beelden van uw baby te zien in het ziekenhuis is een aanvulling op uw werkelijke aanwezigheid bij uw kind. Op deze manier proberen wij de band te versterken tussen ouders en kinderen die noodzakelijkerwijs van elkaar gescheiden zijn. Een andere belangrijke bijkomstigheid is dat ook familie en vrienden kunnen meekijken en dus ook kunnen meeleven. Dit is voor mensen die ver van Zwolle wonen, een welkome aanvulling op de bezoekmogelijkheden.

Hoe werkt het?

Met Telebaby kunnen ouders door middel van een webcamera in het ziekenhuis via internet hun baby op de afdeling zien en volgen. Dit kan via een computer, tablet of smartphone. Voor elk bedje is een aparte camera beschikbaar.  

Inloggen

Inloggen doet u via www.cameramanager.com. Het programma heeft JAVA nodig, dat veelal automatisch opstart. U krijgt van ons een inlognaam en een wachtwoord: 

  • de inlognaam is het patiëntennummer van uw kind, aangevuld met @comez.com
  • het wachtwoord is de geboortedatum van uw kind (bijvoorbeeld 01-08-2013).
Belangrijk
Wijzig uw wachtwoord na inloggen gelijk aan in een nieuw wachtwoord. 

Voor mobiele apparatuur (android of Apple) is een gratis eenvoudigere versie beschikbaar (zoekterm: cameramanager).

In deze beginfase krijgt u soms nog onverwachte meldingen:

  • Er kan gevraagd worden of de software daadwerkelijk gedownload mag worden. U kunt dit bevestigen. Soms vindt u de 'accepteren-button' in een smalle balk boven de internetpagina (ActiveX).
  • Krijgt u de melding om .php programma te zoeken? Ga dan naar www.java.com en download het gratis programma JAVA.
  • Krijgt u de melding: 'niet geautoriseerd'? Klik op OK, u wordt verder geschakeld.

Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk zal zijn om uw kind optimaal in beeld te krijgen. Het comfort van uw kind is belangrijker dan de camerapositie. Het is altijd mogelijk om te overleggen met de verpleegkundige of er een beter beeld mogelijk is. Mocht u ouders zijn van een meerling die op de afdeling ligt, dan moet u nogmaals uw browser openen en inloggen om de kinderen tegelijkertijd in een klein scherm te kunnen zien. 

Wanneer staan de camera’s aan?

Zowel overdag als 's nachts staan de camera's aan. Het verpleegkundig team kan ten alle tijden besluiten om de camera vanuit het oogpunt van zorg aan het bed uit te zetten. Dit betekent niet automatisch dat er iets met uw kind aan de hand is. Ook technische redenen kunnen het uitschakelen van de camera nodig maken.

Voorwaarden Telebaby

Aan het gebruik van Isala Telebaby zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo gaat u ermee akkoord dat de camera uitgeschakeld kan zijn, als dit gewenst of noodzakelijk is. De beelden zullen noch intern-, noch extern worden opgeslagen. We willen tevens benadrukken dat toegang tot Telebaby uitsluitend voor privégebruik is. Het verspreiden van beelden waarop onverhoeds personeel of andere kinderen herkenbaar zijn, is vanuit privacyperspectief verboden. Bij ernstige verdenking van het niet-juist gebruiken van de diensten van  Isala Telebaby kan Isala besluiten u de verdere toegang te ontzeggen. Wij adviseren u met klem het wachtwoord dat toegang geeft tot de beelden van uw kind, niet of slechts zeer beperkt te verspreiden onder uw directe familie/vriendenkring.

Contact

Voor vragen over Telebaby kunt u terecht bij de verpleegkundige die voor uw kind zorgt.

21 april 2020 / 6479