Contact
  1. 6538-Ergotherapie-valproblemen

Ergotherapie maakt deel uit van het multidisciplinaire onderzoeks- en behandelteam van de valpolikliniek. De ergotherapeut richt zich op het onderzoeken van de mogelijkheden om de dagelijkse activiteiten zelfstandig uit te voeren. In de thuissituatie wordt hiervoor een test afgenomen, de AMPS (Assesment of Motor and Proces Skills). Hier leest u daar meer over.

Reguliere ergotherapie

De ergotherapeut heeft regelmatig overleg met de andere betrokkenen uit het onderzoeks- en behandelteam, zodat er een integrale aanpak is.

Naast de specifieke ergotherapeutische behandelingen kunt u bij onze polikliniek uiteraard ook terecht voor reguliere aanvragen, zoals een scootmobieltraining. Dat geldt ook voor de praktijk in Heino, waar een ergotherapeut vanuit Isala werkzaam is.

Ergotherapie in Heino

Woont u in Heino of omgeving? Dan hoeft u voor uw ergotherapie niet meer naar Zwolle te komen. Een ergotherapeut vanuit Isala werkt in het Mediservicecentrum in Heino. Net als in het ziekenhuis kunt u hier terecht voor advies en trainingen, waarmee u uw zelfstandigheid vergroot en uw leven een stukje aangenamer maakt.

Vertrouwde omgeving

Het werkgebied van het Mediservicecentrum beslaat Heino, Laag-Zuthem, Liederholthuis en Lemelerveld. De ergotherapeut verzorgt ‘gewone’ ergotherapie en heeft als specialisme Parkinson. Behandelingen vinden met name thuis plaats. Zo kunt u in uw vertrouwde omgeving een scootmobieltraining volgen of hulpmiddelen uitzoeken en uitproberen.

Optimaal profijt van korte lijnen

De ergotherapeut onderhoudt goede contacten met thuiszorgmedewerkers en directbetrokkenen, die zelf ook klaar staan om u, uw verzorgers en/of mantelzorgers te adviseren. Zo profiteert u ook in Heino optimaal van de korte lijnen binnen de zorgketen en Isala.

Vergoeding en verwijzing

Tijdens opname

Ergotherapie is in geval van verwijzing door de specialist onderdeel van de totale kosten van uw ziekenhuisopname. U ontvangt hiervoor zodoende geen aparte factuur.

Poliklinisch:

  • Op verwijzing van uw huisarts: U ontvangt een factuur. Deze kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden wordt deze (deels) vergoed.
  • Op verwijzing van uw specialist: U ontvangt geen factuur. Kosten worden uit het ziekenhuisbudget vergoed als uw klacht een duidelijke relatie heeft met het klinische of poliklinische behandeltraject bij uw specialist.

Veiligheidstips

Meer veiligheidstips voor in en om het huis kunt u lezen op de website veiligheid.nl.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Ergotherapie
088 624 2 6  07 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 20 december 2022 / 6538