Contact
  1. 6557-Sportcardiologie

Sportadvies bij hartklachten

De afdeling Sportgeneeskunde adviseert, in samenwerking met de afdeling Cardiologie, sporters met vermoedelijke hartklachten en hartpatiënten over lichamelijke inspanning. Hier leest u meer over het spreekuur sportcardiologie.

Spreekuur sportcardiologie

Sporters met vermoedelijke hartklachten en hartpatiënten met vragen over sport en bewegen kunnen terecht bij het spreekuur sportcardiologie. Door de specialistische kennis van sportgeneeskunde en cardiologie te combineren, kunnen sporters met hartklachten en hartpatiënten met vragen over sport en bewegen sneller advies krijgen over hun lichamelijke belastbaarheid en een veilige sportbelasting. Ook hartpatiënten die willen beginnen met sporten of die intensiever willen sporten, kunnen gebruik maken van dit spreekuur. Patiënten kunnen door hun huisarts direct naar dit spreekuur verwezen worden of via een inventariserend bezoek bij de sportarts of cardioloog.

Advies

Voordat de artsen u sportcardiologisch advies geven, gaan zij na of de bestaande klachten het gevolg zijn van een hartafwijking. Zo nodig starten zij hiervoor een behandeling. De artsen adviseren u over de mate van belastbaarheid, geven aan hoe u als sporter of hartpatiënt uw lichaam verantwoord kunt belasten en adviseren over trainingsopbouw. Door de specifieke kennis van beide specialisten te combineren krijgen zowel sporters als hartpatiënten een optimaal advies.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Sportgeneeskunde
088 624  56 89 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)
sportgeneeskunde@isala.nl

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 6557