Contact
 1. 6642-Huid-, oedeem- en lasertherapie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Complete zorg voor uw huid

‘Is er een oplossing voor mijn acne?’

‘Er lijken meer bruine vlekjes in mijn gezicht bij te komen, is hier een oplossing voor?’

‘Mijn litteken geeft steeds meer beperkingen, is littekentherapie iets voor mij?’​

Passende behandelingen op basis van uw wens

Met dit soort vragen bent u bij de huidtherapeuten van Isala Dermatologisch centrum op de juiste plek. Tijdens een intakegesprek worden uw vragen en wensen besproken en wordt een behandelplan opgesteld. De huidtherapeuten bij wie u onder behandeling komt, zijn paramedische behandelaars, HBO geschoold, lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Deskundigheid en eerlijk advies staan bij ons voorop.

Isala Dermatologisch centrum biedt diverse soorten (intensieve) huidbehandelingen. Als huidtherapeuten werken wij nauw samen met de dermatologen, waardoor wij u complete zorg voor uw huid kunnen bieden.

Eerlijk advies

De huidtherapeuten van Isala Dermatologisch centrum zijn gespecialiseerd in verschillende huid-, oedeem- en laserbehandelingen. Wij voeren zowel cosmetische als paramedische behandelingen uit.

Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek met de huidtherapeut wordt uw huid bekeken en kunt u al uw vragen stellen. U hoort welke behandelingen mogelijk zijn bij uw wensen/klachten. Tevens wordt er een reëel beeld geschetst van het resultaat. Het behandelplan wordt met u besproken en is geheel vrijblijvend. U kunt dit thuis in alle rust overdenken. Maar als u wilt, kunt u ook zo snel mogelijk worden. Als de behandeling dit toelaat, kan dit zelfs direct na het intagesprek. Plan een oriënterend gesprek voor een cosmetische behandeling.

Huidtherapie

Huidverbetering bij acne

Allereerst kan een manuele dieptereiniging geadviseerd worden. Hierbij worden mee-eters en puistjes op een hygiënische manier verwijderd. Tijdens een acnebehandeling krijgt u een passend huidverzorgingsadvies.

Chemische peelings bij acne en restacne

Bij een chemische peeling wordt er gebruik gemaakt van verschillende stoffen. Deze geven in mindere of meerdere mate een vervelling van de huid. De bovenste laag van de huid vernieuwt zich waardoor er een nieuwe, frisse huid zichtbaar wordt. Deze peelings zijn geschikt voor het verminderen van acnelittekens en huidverbetering van gezicht, hals, decolleté en handen.

Microneedling voor huidverbetering

Microneedling met de zogenoemde Dermica Pen is geschikt voor huidverbetering en de behandeling van huidveroudering. Bij microneedling perforeren dunne naaldjes de huid, dat de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Collageen en elastine zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. De behandeling is onder andere geschikt voor een grove huidstructuur, pigmentstoornissen en (acne)littekens. Met als resultaat een verbeterde huidstructuur, egalere kleur en minder zichtbare littekens.

Medische camouflage bij verschillende huidaandoeningen

Bij medische camouflage moet u denken aan een camouflage welke zeer dekkend is voor de huid. Dit komt doordat de camouflage veel pigment bevat. Hierdoor is de camouflage in staat om aandoeningen zoals wijnvlekken, vitiligo (lichte plekken op de huid) of pigmentvlekken te camoufleren. Door de speciale aanbrengtechniek kunt u de camouflage veegvast en waterafstotend maken.

Verwijdering van steelwratjes of ouderdomswratten

Goedaardige steelwratjes of ouderdomswratten kunnen cosmetisch storend zijn. Op onze afdeling kunt u deze laten verwijderen door middel van coagulatie of curettage. Deze methode brandt de verhevenheden weg of schraapt ze van de huid door middel van een scherpe lepel.

Lasertherapie

Haargroeireductie

Voor het ontharen van bijvoorbeeld gezicht, oksels, benen of rug (bij mannen) bieden wij een laserbehandeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Palomar Vectus Diode laser. Deze behandeling is effectief bij donkere haren en geeft een haarreductie van zestig tot wel negentig procent.

Couperosebehandeling

Storende rode vaatjes en egale roodheid in het gezicht, hals of decolleté kunnen behandeld worden met lasertherapie (Pulsed Dye Laser) of een flitslamp (Intensed Pulsed Light). Deze verschillende methoden vullen elkaar aan, maar kunnen ook op zich geadviseerd worden.

Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken (ouderdomsvlekken, zonnevlekken) worden behandeld met lasertherapie of een flitslamp. Denk aan storende bruine vlekjes in het gezicht, armen of op de handrug. In sommige gevallen kan er gekozen worden voor bevriezing.

Huidverbetering door CO2-laser

Met de fractionele CO2-laser wordt de bovenste laag van de huid gecontroleerd verdampt, waardoor opbouw van een nieuwe huid ontstaat. Een behandeling met de fractionele CO2-laser zorgt voor een sterke huidverbetering en is geschikt voor:

 • gladder maken van fijne rimpels;
 • huidverjonging;
 • het afvlakken en verminderen van (acne)littekens;
 • vervagen van pigmentvlekjes.

Vermindering van storende beenvaatjes

Met een ND:YAG-laser bieden wij de mogelijkheid om kleine beenvaatjes, welke cosmetisch storend zijn, te verminderen of te verwijderen. Hierbij hebben wij een nauwe samenwerking met de afdeling flebologie van het Isala Dermatologisch centrum.

Schimmelnagels

Lasertherapie is een veilige en effectieve manier voor het bestrijden van schimmelnagels. De laser werkt door middel van warmte, waardoor de celwand van de schimmel wordt vernietigd. Verdere groei van de schimmel stopt, zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De nagel wordt door de behandeling gestimuleerd om weer gezond en helder uit te groeien.

Oedeemtherapie

Manuele lymfedrainage

Deze vorm van massage heeft als doel het lymfesysteem te stimuleren om beter en meer vocht af te voeren. Tevens zorgt de massage voor een betere opname van vocht tijdens het zwachtelen.

Littekentherapie

Deze manuele massage zorgt ervoor dat een litteken minder strak en verkleefd aanvoelt en minder klachten en/of beperkingen geeft. Littekentherapie kan in combinatie met manuele lymfedrainage uitgevoerd worden.

Zwachtelen (ambulante compressie therapie)

Ambulante compressie therapie is een combinatie van zwachtelen en bewegen. Verschillende materialen worden gebruikt om bepaalde druk om bijvoorbeeld een arm of been te creëren waardoor vocht afgevoerd wordt.

Lympha Press

De Lympha Press ook wel ‘drukgolfapparaat’ genoemd, kan als aanvulling ingezet worden tijdens oedeembehandelingen. Grootvlakkig wordt met een manchet intermitterend druk gegeven waardoor vocht beter afgevoerd wordt.

Lymf Taping

Lymf Taping is een techniek met tape om een gebied te draineren waar niet gezwachteld kan worden, zoals de schouder. Ook kan de tape gebruikt worden bij littekentherapie.

Therapeutische elastische kousen

Om het verkregen resultaat van het zwachtelen te behouden, krijgt u een therapeutische elastische kous aangemeten.

Veilige behandeling door een deskundig team

Het cosmetisch team maakt graag kennis met u.

Cosmetisch arts:

 • mw. N. van der Meij

Huidtherapeuten:

 • mw. A.P. (Margrieta) Bergman
 • mw. D. (Duygu) Demir
 • mw. E.M.A. (Eline) Heijnen

Medisch secretaresses:

 • mw. G.W. (Gilda) Lieverst
 • mw. Y. (Yvette) Scholtes

En een team van dermatologisch assistentes.

Samen zetten wij ons in om voor u een prettige omgeving te creëren, met een ontspannen en gastvrije sfeer.

Naast een goede sfeer staan kwaliteit en veiligheid voorop. Wij werken nauw samen met de cosmetisch artsen en dermatologen van Isala Dermatologisch centrum.

Als huidtherapeuten streven wij bovendien naar een verantwoorde behandeling die leidt tot tevredenheid en een evenwichtig resultaat.

Prijzen

Bekijk onze behandelmogelijkheden en prijzen.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op:

Zwolle

Dermatologisch centrum
(038) 424 79 52 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 18 februari 2020 / 6642 / L