Contact
  1. 7101-Longventilatiescintigrafie

Het doel van een longventilatiescintigrafie is het afbeelden van de luchtvoorziening in de longen.

 

Voorbereiding

  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Geef dit dan voorafgaand aan uw onderzoek aan ons door.
  • U mag op de dag van het onderzoek gewoon eten en drinken en uw medicijnen innemen.

Melden 

Locatie Isala Zwolle

Voor elke afspraak in Isala meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil in de centrale hal. Als u de stappen van aanmelden heeft doorlopen, ontvangt u een ticket met barcode en de tijd dat wij u op onze afdeling verwachten. Vervolgens gaat u naar de afdeling Nucleaire geneeskunde (V3.1). Daar aangekomen scant u de barcode van uw ticket bij de aanmeldzuil en kunt u in de aangegeven wachtruimte plaats nemen.

Locatie Isala Diaconessenhuis Meppel

Volg vanaf de hoofdingang de route naar afdeling 88, hier kunt u plaatsnemen in wachtruimte 86. Op het afgesproken tijdstip wordt u daar door een medewerker opgehaald.

Locatie Saxenburgh Groep, Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg

Voor elke afspraak meldt u zich met uw identiteitsbewijs (ID, paspoort of rijbewijs) aan bij een digitale aanmeldzuil in de centrale hal. Op het scherm verschijnt de wachtruimte waarin u plaats kunt nemen. Op het afgesproken tijdstip wordt u daar door een medewerker opgehaald. Mocht het aanmelden niet lukken, dan kunt u zich melden bij de balie van de afdeling Radiologie (nummer 10).

Het onderzoek

Bij de start van het onderzoek krijgt u een kapje over uw neus en mond en ademt u via dit kapje een radioactief gas in. Direct worden de foto’s in zittende of liggende houding gemaakt. Het onderzoek duurt in totaal 15 minuten.

Radioactieve vloeistof

De radioactieve stof die u tijdens dit onderzoek krijgt toegediend, levert geen gevaar op voor uw gezondheid en verlaat op natuurlijke wijze uw lichaam.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek is niet direct bekend. De afdeling Nucleaire geneeskunde stuurt de uitslag van het onderzoek naar uw behandelend arts, die u erover zal informeren.

Contact

Kunt u niet komen? Wilt u dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons doorgeven? Ook als u vragen heeft over het onderzoek, kunt u ons bellen.
U belt met Isala Zwolle, óók als u op een andere locatie onder behandeling bent.

Zwolle

Nucleaire geneeskunde
(038) 424 52 38 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur)

8 juli 2019 / 7101

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.