Contact
 1. 7161-Huidverbetering met Dermica Pen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Een behandeling met de Dermica Pen is een hygiënische, snelle en effectieve manier om huidverbetering te verwezenlijken. Hierbij wordt de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Deze zogenaamde microneedling behandeling is geschikt voor huidveroudering, pigmentstoornissen en (acne)littekens. Met als resultaat een verbeterde huidstructuur, egalere kleur en minder zichtbare littekens.

Behandeling

Bij microneedling met de Dermica Pen perforeren 11 miniscule naaldjes de huid. Deze naaldjes gaan door de bovenste huidlaag (epidermis) heen tot in de onderste huidlaag (dermis). De naaldjes zorgen voor duizenden microverwondingen waardoor huidherstel optreedt en de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Collageen en elastine zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Behandeling met de Dermica Pen is een hygiënische, snelle en effectieve methode om huidvernieuwing te stimuleren.

Tijdens de behandeling werken wij met Dermica Solutions. Dit zijn oplossingen die bestaan uit hoogwaardige actieve bestanddelen die speciaal gemaakt zijn voor het gebruik met de Dermica Pen. Het wordt als een serum op de huid aangebracht. Er zijn verschillende Dermica Solutions, zoals:

 • HA Repair met hyaluronzuur voor hydratatie van de huid;
 • LiftingZon voor versteviging van de huid;
 • RevitalZon met vitamine C voor hydratatie en celvernieuwing;
 • AcneZon tegen actieve acne door vermindering en regulering van de talgproductie.

In combinatie met de Dermica Pen dringen de actieve bestanddelen door tot in de diepste lagen van de huid. Hierdoor wordt de effectiviteit van de behandeling verhoogd en behalen we betere en snellere resultaten.

Mogelijkheden

Door de instelbare diepte van de naaldjes kan de Dermica Pen voor verschillende huidaandoeningen ingezet worden, zoals:

 • grove huidstructuur/vergrote poriën;
 • pigmentstoornissen;
 • huidveroudering/huidverslapping;
 • zonbeschadiging;
 • acnelittekens;
 • littekens van andere aard.

Voorbereiding

 • U hoeft geen speciale voorzorgsmaatregelen te treffen, behalve het vermijden van zonlicht en de zonnebank vanaf zes weken vóór de behandeling.
 • Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een huidverdovende crème (EMLA-crème) aangebracht worden. Deze crème dient tijdig voor de behandeling worden aangebracht om goed in te kunnen trekken. Tijdens het intakegesprek bespreken wij dit met u.
 • Het is prettig als u op de dag van de behandeling zonder make-up naar uw afspraak komt.

Verloop van de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling maken wij foto’s van het te behandelen gebied. Tijdens de behandeling brengen wij eerst een serum aan, waarna de Dermica Pen langzaam over de huid wordt bewogen. De naaldjes pulseren hierbij gecontroleerd in de huid. De naaldjes voelen als kleine prikjes op de huid; sommige gebieden kunnen gevoeliger zijn. Over het algemeen verdragen onze patiënten de behandeling goed. De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie. Bij een diepe behandeling (1,5 mm – 2,5 mm) adviseren wij een verdovende crème.

Na de behandeling

Zo nodig koelen uw huid na met een cool pack. Hierna kunt u naar huis. Een eventuele volgende behandeling kan na ongeveer vier tot acht weken plaatsvinden.

Let op
Het is belangrijk om de huid tot zeker zes weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon met een hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30).

Resultaten

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Aangezien de huid tijd nodig heeft om het collageen en elastine aan te maken, kan dit proces enkele maanden duren. Na acht weken zijn de eerste resultaten zichtbaar.

Verschijnselen/bijwerkingen

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect is tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar. Tevens kan de huid na de behandeling warm en prikkelend aanvoelen. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan. Maar dit trekt vanzelf weer weg.

Er zijn geen bijwerkingen bekend na behandeling met de Dermica Pen. Maar als de behandelde huid wordt blootgesteld aan zonlicht, is er risico op het ontstaan van pigmentvlekken.

Contact

Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. U wordt dan onderzocht door een huidtherapeut, die bepaalt of u in aanmerking komt voor een behandeling met de Dermica Pen. Ook bespreekt de huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandelen over te gaan, maken wij een behandelingsafspraak met u. Wij maken dan ook foto’s van de uitgangssituatie.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig. De laserbehandeling vindt plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Dermatologisch centrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur via (038) 424 79 52.

Zwolle

Dermatologisch centrum
Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
Dr. Spanjaardweg 29 (gebouw A)
8025 BT Zwolle
(038) 424 79 52 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur)
cosmetiek@isala.nl

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

 

Laatst gewijzigd 1 september 2021 / 7161