Contact
  1. 7204-Medische camouflage
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Medische camouflage wordt toegepast bij huidverkleuringen en huidoneffenheden. Denk hierbij aan (acne)littekens, wijnvlekken en andere storende vaatafwijkingen, maar ook (bruine) pigmentvlekken en vitiligo (lichte plekken op de huid). Vaak wordt camouflagetherapie toegepast als de aandoening voorkomt op onbedekte delen van het lichaam, zoals gezicht, hals en handen. In deze folder leest u wat camouflagetherapie inhoudt.

De huidtherapeut zorgt met speciale camouflagecrèmes ervoor dat de aandoening minder opvalt. Het zorgt er niet voor dat de aandoening verbetert of geneest. De crèmes bevatten veel meer pigmenten dan de foundations die regulier verkrijgbaar zijn. Hierdoor wordt een dekkend effect bereikt.

Behandeling

Tijdens uw afspraak geeft de huidtherapeut u uitleg over de camouflagecrèmes. Zo wordt eerst de juiste kleur gekozen aan de hand van een kleurenpalet. De juiste kleur en bijbehorende producten bestellen wij voor u. Vervolgens leert de huidtherapeut u tijdens het consult hoe u zelf de crème kunt aanbrengen en hoe u het watervast kunt maken door het aanbrengen van fixeerpoeder.

Voordelen

Voordelen van de door ons gebruikte camouflageproducten:

  • watervast;
  • hittebestendig;
  • bestand tegen transpiratie;
  • beschermt tegen UV-straling;
  • veegvast.

Wij gebruiken producten van het merk DermaColor, dat ook een ‘light-serie’ heeft. Deze crème is wat lichter van textuur waardoor het minder opvalt. De camouflagepreparaten zijn in verschillende natuurlijke huidskleuren te verkrijgen om zo een onopvallende camouflage aan te brengen. De camouflage blijft over het algemeen van ‘s morgens tot ’s avonds zitten en is bestand tegen extreme omstandigheden zoals zwemmen en lichamelijke inspanning.

Kosten

Camouflagetherapie kost € 75,- (exclusief producten), dit is een eenmalige behandeling. Het is mogelijk dat de camouflagetherapie en producten (gedeeltelijk) worden vergoed uit het aanvullende pakket van uw verzekering. Dat is per verzekering verschillend, vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Contact

Heeft u interesse in een behandeling, maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Uw huid wordt dan ook al onderzocht door een huidtherapeut, die bekijkt of u in aanmerking komt voor dit type behandeling. In dit gesprek komen ook de kosten aan bod. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandeling over te gaan, dan kunnen wij dat gelijk in overleg met u inplannen.

Voorafgaand aan uw behandeling maken wij ook foto’s van de huidige situatie om het eindresultaat goed te kunnen beoordelen.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

Zwolle

Dermatologisch centrum
Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
Dr. Spanjaardweg 29 (gebouw A)
8025 BT Zwolle
(038) 424 79 52 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) 
cosmetiek@isala.nl

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 1 september 2021 / 7204