Contact
  1. 7303-Spoed apotheek (Isala Diaconessenhuis Meppel)
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De Spoed apotheek is een samenwerking van Isala Diaconessenhuis met apotheek-houdende huisartsen en apothekers uit de regio. De Spoed apotheek is onderdeel van Klinische farmacie en vindt u bij op dezelfde plaats als het Apotheek servicepunt.

De Spoedapotheek neemt buiten kantooruren de dienst waar voor de apotheken in de regio Meppel en is bedoeld voor het afleveren van medicijnen en hulpmiddelen die niet kunnen wachten tot de reguliere openingstijden van de eigen apotheek.

Openingstijden

  • maandag tot en met vrijdag van 18.30 tot 23.00 uur;
  • zaterdag, zon- en feestdagen van 9.00 tot 23.00 uur.

Buiten deze openingstijden is er een bereikbaarheidsdienst. De assistente kan bij een spoedgeval dan opgeroepen worden door een zorgverlener.

Uitsluitend voor spoedgevallen

De Spoed apotheek is uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen: Als u 's avonds, 's nachts, in het weekend of tijdens de feestdagen met spoed medicijnen nodig heeft.

Bij een spoedgeval heeft u van de dienstdoende specialist of huisarts een recept ontvangen voor een medicijn, waarvan het gebruik niet kan wachten tot uw eigen apotheek geopend is. Het is niet de bedoeling om uw herhalingsrecept bij ons aan te bieden. Hiervoor kunt u terecht bij uw eigen apotheek tijdens de normale openingstijden.

Vergoeding

Als u een geldig verzekeringsbewijs van uw zorgverzekeraar meeneemt kan de Spoed apotheek de betaling rechtstreeks regelen. Zonder verzekeringsbewijs dient u contant af te rekenen, u kunt het bedrag dan bij uw zorgverzekeraar declareren. Neemt u echter altijd voldoende contant geld of een pinpas mee, niet alle geneesmiddelen worden immers vergoed door de zorgverzekeraar. Medicijnen kunnen bij de spoedapotheek duurder zijn dan de medicijnen bij uw reguliere apotheek.

Geen bezorging

Wij bezorgen geen geneesmiddelen thuis en halen geen recepten bij u aan huis op of van een ander adres.

Locatie

De Spoed apotheek is bereikbaar via de nachtingang van Isala Diaconessenhuis. Dit is tevens de ingang van de Huisartsenspoedpost van de Centrale Huisartsendienst Meppel.

Laatst gewijzigd 29 juni 2021 / 7303