Contact
  1. 7327-Borstverkleining/borstlift

​Pijnklachten in de rug, nek en schouders is een veelvoorkomend gevolg bij te zware borsten. Uw bewegingsvrijheid wordt belemmerd en als u last heeft van ernstig uitgezakte of verslapte borsten kunt u ook last hebben van smetten onder de borst. Een vervelende situatie die wij voor u kunnen oplossen door middel van een borstverkleining.

Er zijn ook vrouwen die de cupmaat van de borsten niet vinden passen bij de rest van het lichaam en daarom informeren naar een borstverkleining. Ook voor een borstlift kunt u bij ons goed terecht. Deze ingreep wordt veelal niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Als u lichamelijke klachten heeft die veroorzaakt worden door uw zware borsten bestaat er een mogelijkheid dat de borstverkleining wordt vergoed vanuit uw zorgverzekering. Raadpleeg daarvoor uw polisvoorwaarden voor meer informatie. Als de borstverkleining valt onder uw verzekering dan heeft u voor een consult een verwijzing nodig van uw huisarts. Is de ingreep enkel cosmetisch dan kunt u rechtstreeks bij ons een afspraak maken zonder een verwijzing.

Na een borstverkleining zijn uw borsten kleiner en steviger dan voor de operatie. Echter willen wij u er wel op wijzen dat u blijvende littekens overhoud van de ingreep. Hoe deze littekens eruit zien is per persoon verschillend.

Heeft u last van overgewicht? Dan is het verstandig om voor de borstverkleinende operatie af te vallen. Dit is beter voor uw eindresultaat. Als u na de operatie begint met afvallen dan verslappen uw borsten weer. Het beste is dan ook om pas een afspraak te maken met de plastisch chirurg als u uw streefgewicht heeft behaald. De borstverkleining kan dan zonder onnodige risico’s plaatsvinden, met een goede kans op een mooi resultaat.

Verdoving: Narcose
Opname: 1 tot 3 dagen
Hersteltijd: 4 tot 6 weken

Meer informatie

Meer weten over een borstverkleining? U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier 'Informatie aanvragen'.

23 november 2018 / 7327
Specialisme en centra

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.