Contact
  1. 7328-Borstontwikkeling bij mannen

​Fysieke en psychische klachten kunnen voorkomen bij mannen die last hebben van borstontwikkeling. Gelukkig wordt de weg naar de plastisch chirurg steeds vaker gevonden. En u bent niet de enige, want borstontwikkeling bij mannen komt vrij vaak voor.

In de puberteit komt gynaecomastie voor bij jonge mannen. Deze vorm verdwijnt vaak vanzelf weer en hoort bij de leeftijdsfase waarin de hormoonhuishouding aan het veranderen is. Bij oudere mannen kan borstontwikkeling ook voorkomen. Dit kan problemen geven bij zwemmen, sporten en het dragen van strakkere kleding. Dit wordt vermeden uit onzekerheid.

Er zijn verschillende behandelingen voor gynaecomastie. De afwijkende vorm van uw borstregio kan worden gecorrigeerd door liposuctie, liposculptuur, het onderhuids verwijderen van klierweefsel of een combinatie hiervan. Tijdens uw gesprek met de plastisch chirurg wordt er bekeken welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Borstontwikkeling kan in sommige gevallen een signaal zijn voor een medisch probleem. Als de plastisch chirurg een vermoeden heeft dat dit bij u het geval kan zijn wordt u doorverwezen om dit verder te laten onderzoeken.

Verdoving: Narcose
Opname: Dagopname
Hersteltijd: 2 tot 3 weken

Meer informatie

Meer weten over een gynaecomastie? U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier 'Informatie aanvragen'.

23 november 2018 / 7328
Specialisme en centra

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.