Contact
  1. 7328-Borstontwikkeling bij mannen

Mannen die last hebben van borstontwikkelingen kunnen hier fysieke en psychische klachten van ondervinden. Gelukkig wordt de weg naar de plastisch chirurg steeds vaker gevonden. En u bent niet de enige, want borstontwikkeling bij mannen komt vrij vaak voor.

Ontstaan borstontwikkeling

In de puberteit komt gynaecomastie (borstontwikkeling) voor bij jonge mannen. Deze vorm verdwijnt vaak vanzelf weer en hoort bij de leeftijdsfase waarin de hormoonhuishouding aan het veranderen is. Bij oudere mannen kan borstontwikkeling ook voorkomen. Dit kan problemen geven bij zwemmen, sporten en het dragen van strakkere kleding. Dit wordt vermeden uit onzekerheid.

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen voor gynaecomastie. De afwijkende vorm van uw borstregio kan worden gecorrigeerd door liposuctie, liposculptuur, het onderhuids verwijderen van klierweefsel of een combinatie hiervan. Tijdens uw gesprek met de plastisch chirurg wordt er bekeken welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Borstontwikkeling kan in sommige gevallen een signaal zijn voor een medisch probleem. Als de plastisch chirurg een vermoeden heeft dat dit bij u het geval kan zijn wordt u doorverwezen om dit verder te laten onderzoeken.

Contact

U kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een cosmetisch consult of u kunt gebruik maken van het online formulier Informatie aanvragen. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Plastische chirurgie
088 624 56 36 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7328