Contact
  1. 7363-Duplexonderzoek: Arm veneus (trombose), rechts of links of beiderzijds
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Vaatdiagnostiek

Bij een duplex van de aders in de armen worden de bloedvaten in de armen onderzocht met behulp van geluidsgolven (ultrageluid). Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Voorbereiding

Geen speciale voorbereiding nodig.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het duplexonderzoek. Tijdens het onderzoek ligt u op de onderzoeksbank. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op uw arm. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid van uw arm. Met behulp van deze microfoon worden uw bloedvaten zichtbaar gemaakt op een beeldscherm. Ook kan daarbij de stroomsnelheid van het bloed op verschillende plaatsen worden gemeten. Om een meting uit te voeren knijpt de laborant mogelijk een aantal malen in uw arm. Dit is soms een vervelend gevoel.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de polikliniek Vaatchirurgie (038) 424 62 80. Ook voor vragen over uw afspraak kunt u dit nummer bellen.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak. 

29 januari 2020 / 7363
Specialisme en centra