Contact
  1. 7444-Laserbehandeling beenvaten
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

​Met een laserbehandeling kunnen kleine spataderen en storende vaten op de benen worden behandeld. De huidtherapeuten van het Isala Dermatologisch centrum gebruiken hiervoor de Nordlys ND: YAG laser. Deze laser vermindert de oppervlakkige vaten en kan ze soms zelfs laten verwijderen. In deze folder leest u hoe de behandeling verloopt.

 

Een behandeling met de ND/ Yag laser is voor u geschikt als u:

  • oppervlakkige blauwe of rode beenvaten op uw benen heeft, zonder klachten zoals vermoeide benen of zwelling.

Heeft u wel klachten aan uw benen, dan verwijzen de huidtherapeuten van het Isala Dermatologisch centrum u eerst naar de huisarts.

Behandeling

Tijdens de laserbehandeling worden er laserpulsen afgegeven aan de beenvaten. Door de warmte van de laser worden de vaatwanden vernietigd. Het lichaam breekt vervolgens de vaten af en ruimt ze op. Om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht krijgt u tijdens de behandeling een beschermende bril op. Verdoving is bij een laserbehandeling niet nodig. Doordat uw huid tijdens de laserbehandeling gekoeld wordt, is de behandeling goed te verdragen en wordt uw huid optimaal beschermd. Vaak vergelijken mensen die een laserbehandeling hebben ondergaan het gevoel met het schieten van een elastiekje op de huid.

De laserbehandeling duurt gemiddeld 45 minuten. De precieze duur hangt af van het te behandelen gebied.

Risico’s en complicaties

Na een laserbehandeling kunt u last hebben van: roodheid, zwelling en blauwe plekken. De roodheid en zwelling nemen binnen 24 uur af. De blauwe plekken trekken binnen enkele maanden weg.

Na de behandeling

  • Bescherm uw huid gedurende vier weken tegen de zon, de zonnebank en gebruik geen zelfbruiner.
  • Gebruik gedurende vier weken een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
  • Ga tot drie dagen na de behandeling niet intensief sporten.
  • Vermijd tot drie dagen na de behandeling warme baden en de sauna. 
  • Het dragen van therapeutische elastische kousen is niet nodig.

Resultaat

Om het beste resultaat te bereiken kunnen meerdere laserbehandelingen nodig zijn. Daarnaast kunnen onderhoudsbehandelingen nodig zijn, omdat storende vaatjes na verloop van tijd kunnen terugkomen. Hoeveel behandelingen in uw geval nodig zijn, bespreekt uw huidtherapeut met u tijdens het intakegesprek.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan staan de huidtherapeuten van Isala Dermatologisch centrum u graag te woord. Tijdens een oriënterend gesprek bekijkt de huidtherapeut uw huid en kiest samen met u een passende huidbehandeling. Ook bespreekt de huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot een behandeling over te gaan, maken wij een behandelafspraak met u. Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

De laserbehandeling vindt plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Isala Dermatologisch centrum.

Voor vragen kunt u ook bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
(038) 424 79 52 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 23 november 2018 / 7444