Contact
  1. 7551-Ondersteunende zorg mensen kanker

Een ondersteuningsconsulent bespreekt met u wat het voor u betekent om te leven met kanker. De ziekte kanker betekent voor patiënten en naasten vaak meer dan een medisch probleem. Samen kijkt u welke problemen u tegen komt, hoe u daar mee om kunt gaan en welke informatie en ondersteuning voor u beschikbaar is als u daar behoefte aan heeft. In deze folder leest u er meer over en kunt u uw afspraak noteren.

Ondersteuning die bij u past

De ondersteuningsconsulent is een oncologieverpleegkundige die deze gesprekken met u voert. Tijdens het consult kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen; emoties, vermoeidheid, relaties, intimiteit en seksualiteit, werk, gezin, dagelijkse bezigheden en de gevolgen/bijwerkingen die u ondervindt. De ondersteuningsconsulent verwijst u eventueel door naar een geschikte aanbieder voor ondersteunende zorg zoals een oncologisch fysiotherapeut, re-integratie coach, psycholoog, huidtherapeut, et cetera. U bepaalt zelf welke ondersteuning het beste bij u past.

Uw afspraak inplannen

Uw regieverpleegkundige, verpleegkundig specialist of secretaresse plant samen met u een afspraak in. De consulten vinden plaats in Nazorgcentrum IntermeZZo aan de overkant van Isala Zwolle (Dr. van Thienenweg 1A). Op het afgesproken tijdstip kunt u zich melden bij de gastvrouw van IntermeZZo. U heeft één tot maximaal drie consulten bij de ondersteuningsconsulent.

Uw afspraak in IntermeZZo staat gepland op:

Dag                                           Datum en tijd                                 Ondersteuningsconsulent

 


 

 


 

 


 

 


Over IntermeZZo

​IntermeZZo is het nazorgcentrum voor u en uw naasten en is nauw verbonden met Isala Oncologisch centrum. IntermeZZo beschikt over al het relevante aanbod van informatie en ondersteuning op niet-medisch vlak. In de huiskamer kunt u en uw naasten terecht voor een kop koffie of thee. Ook is er aanbod van voorlichtingsbijeenkomsten, workshops en cursussen zoals ontspannende activiteiten waar u en uw naasten aan kunnen deelnemen.

Op onze website vindt u een routebeschrijving naar Isala en Nazorgcentrum IntermeZZo verwijzen wij u graag naar de website van Isala.

Samenwerking

Isala Oncologisch centrum, nazorgcentrum IntermeZZo (www.intermezzo-zwolle.nl), Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) en Care for cancer werken samen op het gebied van niet-medische ondersteuning van patiënten met kanker en hun naasten. Het ziekenhuis richt zich voornamelijk op uw medische behandeling. Stichting OOK, IntermeZZo en Care for cancer richten zich uitsluitend op ondersteunende zorg voor u en uw naasten.

Vergoeding

De consulten van de ondersteuningsconsulenten worden vergoed uit de basisverzekering en door Care for cancer gedeclareerd bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Het eigen risico is wel van toepassing. De gesprekken van patiënten die niet verzekerd zijn bij Zilveren Kruis worden vergoed door Isala. Bezoek aan IntermeZZo is kosteloos. Voor voorlichtingsbijeenkomsten en activiteiten van IntermeZZo wordt een kleine bijdrage gevraagd wanneer u daar aan deelneemt.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Maag-, darm- en leveroncologie / Regieverpleegkundigen
(038) 424 27 87 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Verpleegkundig specialisten, Melanoom
(038) 424 43 38 of (038) 424 82 91 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Rechtstreeks contact met uw ondersteuningsconsulent? Stuur dan een e-mail naar ookconsulent@isala.nl.

8 juli 2019 / 7551

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.