Contact
  1. 7551-Uw afspraak ondersteuningsconsulent
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker

Mensen die leven met of na kanker ervaren vaak ingrijpende, soms blijvende gevolgen van hun ziekte en behandeling. Om die groep mensen en hun naasten te helpen bij het omgaan met die gevolgen, biedt Isala Oncologisch centrum de ondersteuningsconsulent.

Ondersteuning die bij u past

Een ondersteuningsconsulent is een ervaren oncologieverpleegkundige die in een andere setting met de patiënt en zijn naaste(n) bespreekt wat het betekent om te leven met kanker. In het gesprek gaat het over alle niet-medische zaken; de gevolgen van de ziekte en de behandeling voor het dagelijks leven. Denk aan vermoeidheid, emoties, relaties, seksualiteit en werk.

Samen beslissen

De ondersteuningsconsulent heeft korte lijnen met de regieverpleegkundigen in het ziekenhuis en kent het aanbod van zorg en ondersteuning in de regio. Zo nodig wijst zij de patiënt op de mogelijkheden van andere ondersteunende zorg zoals een fysiotherapeut, re-integratiecoach, psycholoog, et cetera. U bepaalt zelf welke ondersteuning, binnen of buiten het ziekenhuis, het beste bij u past.

Rustige locatie

De spreekuren vinden plaats in Nazorgcentrum IntermeZZo. IntermeZZo is gevestigd op loopafstand van Isala Zwolle, op een onlangs verbouwde, rustige locatie in het groen. IntermeZZo is nauw verbonden met het ziekenhuis en biedt (ex-)patiënten en hun naasten een luisterend oor, begeleiding en voorlichting.

Gasten kunnen gratis parkeren bij IntermeZZo.

Samenwerking

Isala Oncologisch centrum en Stichting Nazorgcentrum IntermeZZo werken op het gebied van niet-medische ondersteuning van patiënten met kanker en hun naasten samen met Care for cancer (onderdeel van Allerzorg). Dankzij deze samenwerking biedt het ziekenhuis de patiënten de ondersteuningsconsulent en kan Isala Oncologisch centrum op een vernieuwende manier en als één van de koplopers in Nederland de huidige ondersteuning van kankerpatiënten verder optimaliseren.

Over IntermeZZo

​IntermeZZo is het nazorgcentrum voor u en uw naasten en is nauw verbonden met Isala Oncologisch centrum. IntermeZZo beschikt over al het relevante aanbod van informatie en ondersteuning op niet-medisch vlak. In de huiskamer kunt u en uw naasten terecht voor een kop koffie of thee. Ook is er aanbod van voorlichtingsbijeenkomsten, workshops en cursussen zoals ontspannende activiteiten waar u en uw naasten aan kunnen deelnemen.

Op onze website vindt u een routebeschrijving naar Isala en Nazorgcentrum IntermeZZo.

Vergoeding

Op dit moment worden maximaal vijf consulten met de ondersteuningsconsulent vergoed vanuit de basisverzekering (wijkverpleging) via thuiszorgorganisatie Allerzorg. Voor voorlichtingsbijeenkomsten en activiteiten van IntermeZZo wordt een kleine bijdrage gevraagd wanneer u daar aan deelneemt.

Uw afspraak

Uw regieverpleegkundige, verpleegkundig specialist of secretaresse plant samen met u de eerste afspraak in. De consulten vinden plaats in Nazorgcentrum IntermeZZo aan de overkant van Isala zwolle (dr. Van Thienenweg 1A). Op het afgesproken tijdstip kunt u zich melden bij de gastvrouw van IntermeZZo.

Uw afspraak staat gepland op:

 tabel van folder Ondersteunende zorg voor mensen met kanker
Datum en tijd Ondersteuningsconsulent
   
   
   
   
   
   

Contact

Heeft u nog vragen voor de ondersteuningsconsulent, dan kunt u bellen met (088) 572 10 60. Of stuur een mail naar ondersteuningsconsulent@isala.nl.

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7551