Contact
  1. 7608-De event-holter: registratie van het hartritme

Gebruiksaanwijzing en wat te doen als u klachten krijgt (formulier)

De event-holter is een apparaatje dat vooral geschikt is om hartritmestoornissen te registreren die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen. Als de cardioloog heeft voorgesteld om onderzoek te doen door middel van een event-holter, dan draagt u het apparaatje gedurende een langere periode. U draagt de recorder maximaal zes weken bij u.

De gemiddelde draagtijd is echter twee à drie weken. Het is de bedoeling dat u het apparaat om uw nek hangt en op de knop drukt, wanneer u klachten heeft. Het apparaat maakt op dat moment een opname van uw hartactiviteit.

Afspraak

U krijgt telefonisch bericht wanneer u het kastje kunt ophalen. Dit kan enkele weken duren. U mag zich dan melden bij de Centrale receptie bij de hoofdingang Isala in Meppel. Zij verwijzen u door naar de afdeling Ergometrie, poli 47. Bij de lift en de trap is de wachtruimte, daar mag u plaatsnemen. De receptie laat de afdeling weten dat u er bent.

Event-holter aanbrengen

Voor het aanbrengen van het kastje is geen speciale voorbereiding nodig. Wel raden wij u aan om ruim zittende bovenkleding te dragen, zoals een wijde trui. Gebruik geen bodylotion op de borst zolang u het kastje bij u draagt.

De event-holter wordt via twee kabeltjes verbonden met elektroden (plakkers) op uw borst. Het kastje is zo klein dat het gemakkelijk onder ruim zittende kleding gedragen kan worden en bijvoorbeeld in uw broekzak past.

Het aanbrengen van het kastje duurt ongeveer 20 minuten met de uitleg erbij. U draagt de event-holter thuis zoals u wordt uitgelegd.

Event-holter dragen

Zwemmen, baden en douchen is niet mogelijk met de event-holter, het apparaat mag niet vochtig worden.
Bij douchen of in bad gaan verwijdert u de plakkers en het kastje. U krijgt extra plakkers mee naar huis, zodat u na het douchen zelf weer nieuwe plakkers kunt aanbrengen. Dat is niet moeilijk, wij leggen u uit hoe dat in zijn werk gaat.

Gebruiksaanwijzing

U draagt het apparaatje constant bij u. Als de recorder is aangesloten ziet u een groen lampje knipperen. De recorder neemt nu uw hartritme waar, maar slaat deze niet op in zijn geheugen.

Wat te doen als u klachten heeft

Wanneer u klachten heeft drukt u op de groene knop. Hierdoor wordt uw hartritme vastgelegd. U hoort dan drie korte piepjes, daarna hoort u een constant piepend geluid. U laat dan de groene knop los en blijft zo stil mogelijk zitten of staan. Tijdens de opname brandt er continu een groen en een geel lampje. Na ongeveer een minuut (dit is afhankelijk van de instelling) stopt dit geluid en is uw hartritme opgeslagen in het geheugen. Ook knippert er nu een geel lampje.

Als u klachten heeft, noteert u op dit formulier:

  • het  tijdstip van de klacht
  • wat uw klacht is. Beschrijf deze kort
  • wat u op dat moment aan het doen was.

Het geheugen van het apparaat kan vol raken. Dit is het geval:

  • als u na een opname een soort telefoongeluid hoort
  • als op het moment dat u een opname wilt maken een korte piep hoort

Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met de afdeling Ergometrie.

Opnieuw aansluiten

Wanneer u de recorder opnieuw aansluit, handelt u als volgt:

  • Drukknopje op de elektrodes drukken voordat u ze op uw lichaam plakt
  • Zwart drukknopje links onder. Wit drukknopje rechts boven.

Belt u bij twijfel met de afdeling Ergometrie.

Let op:
Behandel de recorder voorzichtig en laat deze niet vochtig worden.
Haal nooit de batterij eruit.

Op het moment dat wij het kastje bij u aanbrengen, maken we meteen ook een afspraak voor het inleveren van het kastje en het innemen van het klachtenformulier. Uw cardioloog bespreekt later de resultaten met u.

Contact

Meppel

Afdeling Ergometrie, poli 47
(0522) 23 31 86 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur)

Inleverdatum: ________________________________________

 

4 april 2019 / 7608

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.