Contact
  1. 7622-Aortaklepoperatie TAVI (PID): H5 Na de operatie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Patiënten Informatie Dossier

Hartbewaking

U wordt na de TAVI naar de hartbewaking gebracht.

Een TAVI is een grote ingreep, waarna u eerst wat intensiever in de gaten gehouden moet worden. Dit heeft te maken met de narcose die u heeft gehad en nog van bij moet komen. Ook heeft u nog een externe pacemaker. Die is gebruikt tijdens de TAVI en men laat deze voor de zekerheid nog even zitten. Uw bloeddruk, ademhaling en hartritme worden dus nauwlettend in de gaten gehouden. Dit betekent dat u aan een bewakingsmonitor komt te liggen en de verpleegkundige van de hartbewaking regelmatig bloeddruk controle zal doen.

U zult ook weer vlot gaan mobiliseren. De verpleegkundige ondersteunt u daarbij.

Normaal gesproken liggen mensen 1 dag op de hartbewaking en worden daarna overgeplaatst naar de standaard verpleegafdeling.

Pijn

Er kan wondpijn bestaan na de behandeling. Het is van belang dat u uw klachten zoals pijn doorgeeft aan de verpleegkundige. Hij of zij zal u meerdere keren per dag vragen om aan de pijn een cijfer te geven tussen 0 en 10. Mede afhankelijk daarvan geeft hij/zij u pijnbestrijding.

Laatst gewijzigd 16 juli 2019 / 7622 / P