Contact
  1. 7929-Overnachten in ziekenhuis bij onrustige, angstige of verwarde patiënt (rooming-in)

Uw naaste, bijvoorbeeld partner, familielid of goede bekende, is opgenomen in Isala. De verpleegkundige heeft met u besproken om vaker aanwezig te zijn omdat uw naaste angstig, verward en/of onrustig is, of kan worden. Dit wordt ook wel rooming-in genoemd. Door de aanwezigheid van een vertrouwd persoon kunnen angst en onrust verminderen of beter verdragen worden. In deze folder leest u wat u van ons kan verwachten en waar u rekening mee kunt houden.

Overnachten

De onrust en/of verwardheid van uw naaste kan verergeren in de avond of nacht. Het is mogelijk om te overnachten op de kamer van uw naaste, zodat uw naaste een vertrouwd persoon in de omgeving heeft zodra hij of zij wakker is. Er kan een extra bed op de kamer geplaatst worden. Daarnaast kunt u gebruik maken van de wasgelegenheid op de kamer. Handdoeken kunt u gebruiken van het ziekenhuis. Wij gaan ervan uit dat u zelf uw eigen toiletartikelen en nachtkleding meeneemt.

Ruimere bezoektijden

Voor naaste familieleden van verwarde of onrustige patiënten bieden wij ruimere bezoekuren aan. Overleg met de afdeling wanneer u op bezoek kunt komen naast de algemene bezoektijden: www.isala.nl/bezoek

Maaltijden

Gedurende uw verblijf kunt u gebruik maken van maaltijden die aangeboden worden door het ziekenhuis. U kunt gelijktijdig met uw naaste eten. Thee en koffie kunt u uit de automaat halen die aanwezig is op de afdeling. Andere dranken en versnaperingen krijgt u tijdens vaste ronden aangeboden. 

Overleggen

Rooming-in vergt veel meer van u dan van een gewoon bezoek. Daarom is het belangrijk om dagelijks te bekijken of rooming-in het gewenste effect heeft op uw naaste, hoe het voor u is en wat uw verwachtingen zijn. Met de verpleegkundige die uw naaste verpleegt, kunt u dit dagelijks overleggen. 

Meer informatie

Voor meer informatie over onrust en verwardheid, verwijzen wij naar de folder 'Acuut optredende verwardheid of delier'.

Contact

Heeft u nog vragen, dan staat de verpleegkundige van de afdeling die uw naaste verpleegt, u graag te woord. U kunt ook bellen met de locatie waar uw naaste onder behandeling is:

Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de verpleegkundig consulent Ouderengeneeskunde van Isala in:

Zwolle

Ouderengeneeskunde
088 624 79 40 of 088 624 82 46
Mailen kan naar: consulent.ouderengeneeskunde@isala.nl

Meppel

Ouderengeneeskunde
088 624 45 45
Mailen kan naar: consulent.ouderengeneeskunde@isala.nl

Laatst gewijzigd 19 december 2022 / 7929 / L