Contact
  1. 8033-Behandeling Lidocaïne infuus - polikliniek

​In verband met pijnklachten krijgt u binnenkort een behandeling met een Lidocaïne infuus. Hier leest u hoe de behandeling verloopt.

Lidocaïne

De Lidocaïne wordt door middel van een infuus direct in het bloed aan u toegediend. Ongeveer veertig procent van de patiënten heeft baat bij deze behandeling.

Deze behandeling met Lidocaïne kan worden herhaald, dan bestaat de mogelijkheid van behandeling op de polikliniek ook. Dit zal uw anesthesioloog/pijnbehandelaar zo nodig met u bespreken.

Voorbereiding

Afspraak

U ontvangt zo spoedig mogelijk afspraakbevestiging van het Pijncentrum, gebouw B aan de Spanjaardweg 29 8025 BT te Zwolle, u moet rekening houden met een verblijfsduur van ongeveer 2 uur in het Pijncentrum en begeleiding regelen is noodzakelijk en graag een half uur eerder aanwezig zijn.

Polikliniek

Wij adviseren u op de dag van de behandeling het volgende:

  • Ontbijt goed op deze dag.
  • Draag geen sieraden en geen make-up.
  • Neem geen contant geld of waardevolle spullen mee.

U komt op de dag van behandeling naar het Pijncentrum Zwolle. Meldt u zich een half uur voor de afgesproken tijd aan de receptie.  

De behandeling

Inbrengen van het infuus

Voorafgaand aan het infuus wordt er en ECG gemaakt en uw bloeddruk gemeten. Vervolgens wordt het infuus ingebracht en met een plakker vastgemaakt. Daarna wordt de medicijntoediening gestart.

Na het inbrengen van het infuus

Na het inbrengen van het infuus blijft u nog een paar uur op de rustkamer. U hoeft geen bedrust te houden en u kunt gewoon alles eten en drinken. U kunt tijdens deze behandeling niet douchen!

Verwijderen van het infuus

Op de afgesproken datum en tijd komt u voor het verwijderen van het infuus bij uw eigen huisarts of bij het Pijncentrum in Zwolle of in Kampen. De controleafspraak bij uw behandelend anesthesioloog/pijnbehandelaar vindt vier tot zes weken nadat het infuus verwijderd is plaats.

Na de behandeling

Complicaties

Bij elke behandeling kunnen complicaties optreden. Uiteraard wordt geprobeerd om complicaties te voorkomen. Toch kunnen de volgende complicaties bij deze behandeling wel eens voorkomen:

  • Lokale irritatie (rode verkleuring van de huid) op de plek waar het infuusnaaldje is ingebracht.
  • Aderontsteking; Wij proberen dit al tegen te gaan door een ontstekingsremmer aan het infuus toe te voegen.
  • Naald eruit. Doe het volgende wanneer dit gebeurt: druk het gaatje dicht en neem daarna onmiddellijk contact op met de verpleging of, als u al thuis bent, met uw huisarts, het pijncentrum, of met de huisartsenpost via 0900 333 6 333.
  • Vochtophoping onder de huid, door het verschuiven van het infuusnaaldje. Stop in dit geval de toediening van de Lidocaïne door de infuuslijn af te klemmen en neem daarna onmiddellijk contact op met de verpleging of, als u al thuis bent, met uw huisarts, het pijncentrum, of met de huisartsenpost via 0900 333 6 333.

Bijwerkingen

Lidocaïne kan de volgende bijwerkingen hebben:

  • Overgevoeligheidsreacties, zoals kortademigheid en jeuk.
  • Hartritmestoornissen, zoals een versnelde of vertraagde hartslag.

Contact

Heeft u nog vragen, dan zal uw behandelend arts u graag te woord staan. Zijn er complicaties of bijwerkingen, aarzel dan niet een arts of verpleegkundige in te schakelen. Ook kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent:

Zwolle

Pijncentrum
(038) 424 26 98 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

23 november 2018 / 8033

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.