Contact
  1. 8186-CareLink: Bloedglucosemeter en insulinepomp thuis uitlezen via Medtronic
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

U heeft diabetes. Voor uw behandeling gebruikt u een bloedglucosemeter, insulinepomp of sensor. Uw bloedglucosemeter en (als u deze gebruikt) uw insulinepomp kunt u thuis uitlezen met CareLink Personal. In deze folder leest u hoe u dat doet en waarom dit belangrijk is.

U krijgt meer inzicht

U meet dagelijks uw bloedsuikerwaarden om de hoeveelheid insuline af te stemmen op wat u eet en wat u doet. De insulinepomp helpt u om uw glucosewaarden te reguleren. Zo houdt u uw diabetes stabiel, zodat uw gezondheid niet verslechtert. Het uitlezen van uw glucosemeter en insulinepomp gaan u daar ook bij helpen. Het helpt u te ontdekken hoe uw lichaam reageert op voeding en activiteiten en wat u kunt doen om uw glucosewaarden stabiel te houden.

Wij kunnen u beter begeleiden

Als u zelf uw bloedglucose- en insulinewaarden uitleest, kan uw diabetesverpleegkundige u beter begeleiden. U stuurt de waarden dan voor uw afspraak naar de diabetesverpleegkundige toe. Zo kan al voor uw afspraak gekeken worden hoe het met de diabetes gaat en of er veranderingen nodig zijn in uw behandeling. Tijdens uw afspraak is er dan veel meer ruimte voor uw persoonlijke vragen.

In de toekomst kunnen we zo op afstand weten hoe het met u gaat. Als uw diabetes stabiel is, hoeft u dan minder vaak naar het ziekenhuis te komen

Hoe leest u thuis uw bloedglucosemeter uit?

U heeft een insulinepomp met een gekoppelde bloedglucosemeter van Medtronic Care. De Medtronic insulinepomp wordt uitgelezen met CareLink Personal. Dit doet u zo:

  1. Ga naar http://carelink.minimed.eu en klik op ‘Nu inschrijven’;
  2. Vul antwoorden in op de vragen die worden gesteld;
  3. Maak een inlognaam en wachtwoord aan;
  4. U kunt de pomp uitlezen door de bloedglucosemeter (USB next link) of USB-stick aan te sluiten aan de computer;
  5. Bij vragen of problemen, bel Medtronic via 0800-342 23 38.

Helpdesk

Als u technische gebruiksvragen heeft of uw insulinepomp doet het niet goed, dan kunt u dag en nacht bellen naar de serviceafdeling van Medtronic: 0800-342 23 38.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent. Voor medische spoedeisende zaken over uw diabetes zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Kijk voor de 24-uurs contactgegevens op de website.

Zwolle, Kampen of Heerde

Diabetescentrum
(038) 424 23 29 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur)

Meppel, Steenwijk

Diabetescentrum
(0522) 23 45 45 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 23 augustus 2019 / 8186