Contact
 1. 8187-Diasend Personal: Bloedglucosemeter en insulinepomp thuis uitlezen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

U heeft diabetes. Voor uw behandeling gebruikt u een bloedglucosemeter, insulinepomp of sensor. Uw bloedglucosemeter en (als u deze gebruikt) uw insulinepomp kunt u thuis uitlezen. In deze folder leest u hoe u dat doet en waarom dit belangrijk is.

U krijgt meer inzicht

U meet dagelijks uw bloedsuikerwaarden om de hoeveelheid insuline af te stemmen op wat u eet en wat u doet. De insulinepomp helpt u om uw glucosewaarden te reguleren. Zo houdt u uw diabetes stabiel, zodat uw gezondheid niet verslechtert. Het uitlezen van uw glucosemeter en insulinepomp gaan u daar ook bij helpen. Het helpt u te ontdekken hoe uw lichaam reageert op voeding en activiteiten en wat u kunt doen om uw glucosewaarden stabiel te houden.

Wij kunnen u beter begeleiden

Als u zelf uw bloedglucose- en insulinewaarden uitleest, kan uw diabetesverpleegkundige u beter begeleiden. U stuurt de waarden dan voor uw afspraak naar de diabetesverpleegkundige toe. Zo kan al voor uw afspraak gekeken worden hoe het met de diabetes gaat en of er veranderingen nodig zijn in uw behandeling. Tijdens uw afspraak is er dan veel meer ruimte voor uw persoonlijke vragen.

In de toekomst kunnen we zo op afstand weten hoe het met u gaat. Als uw diabetes stabiel is, hoeft u dan minder vaak naar het ziekenhuis te komen.

Zo registreert u uw apparaat

Voordat uw bloedglucosemeter en insulinepomp kunt uitlezen, moet u deze registreren op de website van Diasend (www.diasend.com). Via deze website kunt u de gegevens uitlezen van de insulinepompen van de merken OmniPod en Accu-check Insight.

 1. Ga naar de website www.diasend.com;
 2. Klik bovenaan de pagina op het tabblad ‘PATIENT’;
 3. Klik op de knop ‘Register here’;
 4. Selecteer de Nederlandse vlag;
 5. Volg de vier stappen om uw registratie te voltooien. Bij stap 3 wordt gevraagd om de kliniekcode van uw ziekenhuis in te vullen. Hiermee kunt u uw gegevens delen met uw behandelaar in Isala. Vul hier de kliniekcode van Isala in: 96-88009. Door de kliniekcode in te vullen, heeft uw behandelaar altijd inzicht in uw gegevens;
 6. Nadat u uw apparaat heeft geregistreerd, moet u het softwareprogramma om uw gegevens te uploaden, downloaden en installeren op uw computer. Klik hiervoor bovenaan de pagina op tabblad ‘Gereedschap’.

Als u bovenstaande stappen hebt doorlopen, kunt u nu zelf uw insulinepomp of bloedglucosemeter uitlezen.

Zo leest u uw apparaat uit

Om uw apparaat van het merk OmniPod uit te lezen, gebruikt u de bijgeleverde kabel. Zo koppelt u uw apparaat aan uw computer. Heeft u geen kabel, dan kunt u deze bestellen bij de leverancier van uw apparaat. Voor het uitlezen van apparaten van het merk Accu-check Insight, gebruikt u de smart-pix. Bij de FreeStyle Libre koppelt u de scanner met de USB-kabel. Dit kan in het ziekenhuis via de diasend® Transmitter en van thuis met de diasend® Uploader.

U heeft een OmniPod:

 1. Open het softwareprogramma voor het uitlezen van uw insulinepomp op uw computer en klik op ‘Uploader’;
 2. Sluit de kabel aan uw apparaat en de computer;
 3. U krijgt de melding te zien dat uw apparaat is gekoppeld aan uw computer. Deze melding kunt u wegklikken;
 4. U ziet opnieuw het uploadscherm en een vinkje voor de aansluiting;
 5. Zet uw insulinepomp in de stopstand. Ga in het menu van de afstandsbediening van uw insulinepomp (glucosemeter) naar ‘Mijn gegevens --> ‘Gegevensoverdracht’;
 6. U krijgt een melding te zien op uw computer met de vraag om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Hier voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in, die u heeft aangemaakt bij het registreren van uw apparaat op de website van Diasend;
 7. Klik op ‘Confirm’. De gegevens worden geüpload.

U heeft een Accu-check Insight

 1. Open het softwareprogramma voor het uitlezen van uw insulinepomp op uw computer en klik op ‘Uploader’;
 2. Sluit de smart-pix aan op de computer;
 3. U ziet opnieuw het uploadscherm en een vinkje voor de aansluiting;
 4. Ga in het menu van de afstandsbediening (glucosemeter) naar ‘Mijn gegevens’ --> ‘Gegevensoverdracht’;
 5. Leg de afstandsbediening (glucosemeter) voor de smart-pix;
 6. Het blauwe lampje op de smart-pix gaat snel knipperen en u krijgt een melding te zien op uw computer met de vraag om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Hier voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in, die u heeft aangemaakt bij het registreren van uw apparaat op de website van Diasend;
 7. Klik op ‘Confirm’. De gegevens worden geüpload. Zodra dit is gebeurd, kunt u de afstandsbediening bij de smart-pix weghalen.

U heeft een FreeStyle Libre

 1. Koppel de scanner van de FreeStyle Libre met de geleverde USB-kabel met een Transmitter of Uploader. 
Let op
Voorheen kon u uw bloedglucosewaarden delen met Diasend Personal door de LibreLink app de koppelen met Diasend. Sinds 20 januari 2020 kan dit niet meer. De FreeStyle Libre is alleen uit te lezen met de USB-kabel. 

Uw gegevens inzien

Nadat u uw gegevens van uw insulinepomp heeft geüpload, kunt u deze inzien op de website van Diasend. Op de startpagina van deze website ziet u aan de rechterkant een inlogveld. Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

In uw eigen, beveiligde omgeving kunt u onder andere al uw meetgegevens inzien. Door een specifieke tijdsperiode te selecteren krijgt u een overzicht van de insuline die u heeft gebruikt. U kunt dit per dag vergelijken.

Helpdesk

Voor technische gebruiksvragen of problemen met het functioneren van de insulinepomp kunt u dag en nacht contact opnemen met de serviceafdeling van Diasend.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de locatie waar u onder behandeling bent. Voor medische spoedeisende zaken over uw diabetes zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Zwolle, Kampen of Heerde

Diabetescentrum
088 624 23 29 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur)

Meppel, Steenwijk

Diabetescentrum
088 624 45 45 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 15 maart 2022 / 8187