Contact
  1. 8269-Coronavirus Opname verpleegafdeling cohort

U bent opgenomen op de cohortverpleegafdeling. Op deze verpleegafdeling liggen patiënten die besmet zijn met het coronavirus (COVID-19). Lees deze folder goed door. Zo kunnen u en uw naasten zich voorbereiden.

Wat is een cohortafdeling?

Als meerdere patiënten besmet zijn met COVID-19, worden zij bij elkaar op een zaal gelegd. Dit noemen wij cohortisolatie. Wij verplegen alle besmette patiënten apart van de andere patiënten. Door u te verplegen op deze speciale afdeling kunnen we u de beste zorg geven. Terwijl patiënten die andere zorg nodig hebben, niet in contact komen met het virus.

  • Tijdens uw opname op de cohortafdeling dragen medewerkers handschoenen, een schort, een mondneusmasker en een spatbril.
  • U blijft op uw kamer. In overleg met de verpleegkundige mag u voor revalidatie uw kamer verlaten als dat nodig is.
  • Moet u voor een onderzoek naar een andere afdeling? Dan krijgt u een mondneusmasker voor. Ook de afdeling waar het onderzoek is, neemt maatregelen om besmetting van anderen te voorkomen.

Uw opname

Bij uw opname op de cohortafdeling bespreekt de verpleegkundige met u:

  • waarom u in isolatie ligt;
  • hoe lang u in isolatie moet liggen;
  • de maatregelen die ziekenhuismedewerkers moeten nemen om besmetting te voorkomen;
  • op welke momenten de verpleegkundige bij u komt;
  • wanneer isolatie niet meer nodig is.

Bezoek

Wanneer mag uw naaste op bezoek komen?

Per bezoekuur mogen er twee bezoekers komen, maar niet tegelijkertijd. U vindt de actuele informatie in folder 'Coronavirus: Opname op de cohortafdeling. Informatie voor naasten.'

Wanneer mag uw naaste niet op bezoek komen?

Uw naaste mag niet op bezoek komen als hij of zij zelf klachten heeft die passen bij corona. Denk hierbij aan: hoesten, niezen, koorts, verkoudheid, loopneus, keelpijn, benauwdheid en verminderde reuk of smaak. Bezoekers onder de 12 jaar mogen zonder begeleiding niet op de cohortafdeling komen.

Na ontslag

Als u na 7 dagen 24 uur lang geen klachten (neusverkoudheid, hoesten) en 48 uur geen koorts meer heeft, is isolatie niet meer nodig. Wij plaatsen u dan over naar een gewone verpleegafdeling. Of u mag naar huis.

Mag u naar huis, maar heeft u nog klachten? Dan krijgt u tijdens het vervoer een mondneusmasker voor. Thuis moet u zich ook aan een aantal leefregels houden. De GGD of uw eigen huisarts kan u hierover meer vertellen. Ook vindt u informatie op de website van het RIVM.

Contact

Heeft u nog vragen? Of heeft u problemen door de isolatie? Twijfel niet bespreek ze met de verpleegkundige of de behandelend arts van de afdeling. Zij helpen u graag. 

Laatst gewijzigd 30 augustus 2022 / 8269