Contact
  1. 8271-Coronavirus opname Spoed
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

U bent (mogelijk) besmet met het coronavirus (COVID-19) en bent opgenomen op de afdeling Spoed. U ligt op de cohortafdeling van de afdeling Spoed. Dit is een aparte afdeling. Op deze afdeling liggen patiënten die getest worden op COVID-19. In deze folder leest u meer over uw opname.

Wat is de cohortafdeling?

Patiënten die (mogelijk) besmet zijn met Covid-19, leggen wij samen op een zaal. Dit noemen wij cohortisolatie. Alle (mogelijk) besmette patiënten worden apart van de andere patiënten verpleegd. Door u te verplegen op deze speciale afdeling kunnen we u de beste zorg geven. Zo komen patiënten die andere zorg nodig hebben niet in contact met het virus.

  • Tijdens uw opname op de cohortafdeling dragen medewerkers handschoenen, een schort, een mondneusmasker en een spatbril.
  • Moet u voor een onderzoek naar een andere afdeling? Dan krijgt u een mondneusmasker voor. Ook de afdeling waar het onderzoek is, neemt voorzorgsmaatregelen.

Wat gebeurt er op de Spoed?

Als eerste bekijken we welke onderzoeken u nodig heeft. Dat kan een bloedonderzoek en een foto van de longen zijn. Ook doen we een coronatest. Daarna beoordeelt de arts of u fit genoeg bent om weer naar huis te gaan. Bent u fit genoeg? Dan kunt u thuis op de uitslag van de coronatest wachten. Bent u niet fit genoeg? Dan nemen wij u op in het ziekenhuis. U wordt dan naar een speciale cohortverpleegafdeling gebracht. Dit is een isolatie-afdeling. De artsen en verpleegkundigen dragen daar beschermende kleding.

Uitslag

Wanneer hoor ik de uitslag van de coronatest?

Bent u fit genoeg om naar huis te gaan? Dan kunt u thuis op de uitslag van de test wachten. Als u besmet bent met COVID-19 krijgt u via de telefoon de uitslag te horen van de GGD. Bent u niet besmet met het virus, dan belt de GGD u niet. Na 5 dagen staat de uitslag van de test in uw dossier. Uw dossier kunt u inzien via www.mijnisala.nl. Ook krijgt u leefregels voor thuis mee.

Opname

Moet u worden opgenomen?

Dan hoort u op de cohortafdeling hoe het verdergaat.

Begeleiding

Wie mag er mee naar de Spoedeisende hulp?

Komt u naar de Spoedeisende hulp dan mag u 1 begeleider meenemen. Vermoed de arts dat u corona heeft? Dan laat uw begeleider een telefoonnummer achter en verlaat het ziekenhuis. Uw begeleider mag blijven als:

  1. U slecht aanspreekbaar bent. Uw begeleider draagt een mondneusmasker.
  2. U met de ambulance naar het ziekenhuis bent gebracht. Uw begeleider draagt een mondneusmasker.

Hoe houd ik op de Spoed contact met mijn naasten?

Een opname op de spoed komt vaak onverwacht. Dit brengt vragen en onzekerheid met zich mee. Het is dan fijn contact te hebben met uw naasten. Daarom raden wij u aan uw mobiele telefoon mee te nemen. Zo kunt u zelf in contact blijven met uw naasten. Neem ook uw oplader mee naar het ziekenhuis. Daarnaast kunnen zorgverleners u bellen. Bijvoorbeeld om uw medicijnen met u door te nemen. Zij bellen u met een anoniem nummer.

Goed om te weten

Meestal verloopt een opname op de Spoed zoals het in deze folder staat. Maar soms zijn er andere maatregelen nodig, bijvoorbeeld bij sommige kwetsbare of jonge patiënten. Geldt dit voor u? Dan vertellen uw arts en verpleegkundigen u wat er gaat gebeuren.

Contact

Heeft u nog vragen? Of heeft u problemen door de isolatie? Twijfel niet en bespreek het met de verpleegkundige of de behandelend arts van de afdeling. Zij helpen u graag.

Laatst gewijzigd 4 november 2020 / 8271