Contact
  1. 8606-Zorg dichtbij bij uitgezaaide prostaatkanker

Met uw regieverpleegkundige uro-oncologie heeft u besproken dat u gebruik gaat maken van zorg dichtbij. Met zorg dichtbij kunnen de verpleegkundigen en verpleegkundig specialist van Isala u op afstand begeleiden bij uw ziekte. Hiervoor gebruikt u de Thuismeten app en de BeterDichtbij app. In deze folder leest u meer over wat zorg dichtbij is en hoe de Thuismeten app werkt.

Wat is zorg dichtbij?

Met zorg dichtbij stuurt u gegevens over uw gezondheid aan ons door. Dit kan een meting van een fysieke waarde zijn, zoals uw gewicht. Maar ook een vragenlijst over hoe u zich voelt. Met de gegevens over uw gezondheid, geeft de regieverpleegkundige uro-oncologie u op afstand advies. Zorg dichtbij is een hulpmiddel bij de behandeling.

Zorg dichtbij is een extra manier om zelf uw gezondheid in de gaten te houden. U krijgt hierdoor meer inzicht in uw ziekte. U weet wanneer het wel of niet goed met u gaat, en wat u zelf kunt doen.

Waarom zorg dichtbij?

Door het inzetten van de zorg dichtbij krijgen de behandelaars meer informatie over uw gezondheidstoestand en kunnen ze sneller reageren op veranderingen. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat u onverwacht opgenomen moet worden in het ziekenhuis of onnodig pijn heeft. Maar u kunt ook via de app zelf contact opnemen met de regieverpleegkundige als u bijvoorbeeld vragen heeft over bijwerkingen van een behandeling of andere medische klachten.

Hoe werkt zorg dichtbij?

Voor zorg dichtbij gebruikt u de Thuismeten app en de BeterDichtbij app.

Met de Thuismeten app vult u op vaste momenten een vragenlijst in over uw klachten, over hoe u zich voelt en of u andere problemen heeft door uw ziekte.

Er wordt voor u een schema klaargezet in de Thuismeten app. De app geeft u een herinnering. Zo is voor u duidelijk op welk moment u een vragenlijst moet invullen of uw gewicht moet meten.

Gaat het minder goed met u, dan krijgt u tips bij uw klachten of u krijgt het advies om contact op te nemen met de regieverpleegkundige uro-oncologie via de BeterDichtbij app of telefonisch. Ze bespreekt met u welke zorg op dat moment het beste bij u past.

Twijfelt u zelf? U kunt ook altijd zelf een extra vragenlijst invullen in de Thuismeten app. Of contact opnemen met regieverpleegkundige uro-oncologie via de BeterDichtbij app.

Starten met zorg dichtbij

De regieverpleegkundige uro-oncologie meldt u aan voor zorg dichtbij. Voor zorg dichtbij heeft u de Thuismeten app en de BeterDichtbij app nodig. Hieronder leest u meer over de Thuismeten app.

Wilt u meer informatie over de BeterDichtbij app? Kijk dan op isala.nl/BeterDichtbij.

Hoe installeer ik de Thuismeten app?

Om gebruik te kunnen maken van de Thuismeten app, heeft u een smartphone of tablet nodig. U moet de Thuismeten app van het bedrijf Luscii downloaden op uw smartphone of tablet. Hieronder staat stap voor stap hoe u dat doet.

  • U ontvangt een e-mail van Luscii over de Thuismeten app op het e-mailadres dat u heeft doorgegeven. U kunt de Thuismeten app dan installeren. Belangrijk is dat u deze mail in het ziekenhuis kunt lezen zodat we u in het ziekenhuis uitleg kunnen geven over de Thuismeten app.
  • Als u de mail niet direct ziet, kijk dan bij de spam of ongewenst e-mail.
  • U downloadt de Thuismeten app op uw telefoon of tablet via de App Store of via de Play Store.
  • Om de registratie te voltooien, ontvangt u per mail een controle code. Vul deze code binnen 15 minuten in, anders verloopt de code en moet u zich opnieuw registreren.
  • Heeft u problemen met het installeren van de Thuismeten app? Maak dan gebruik van de helpdesk van Luscii. U kunt bellen met (085) 13 05 851 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur) of stuur een email naar: support@luscii.com. Of ga naar de online hulppagina www.luscii.com/hulp.

Hoe werkt de Thuismeten app?

Heeft u de Thuismeten app geïnstalleerd? Bekijk dan de video 'Hoe werkt Thuismeten' van Luscii. Hierin leggen we uit hoe de Thuismeten app werkt.

De belangrijkste onderdelen van de Thuismeten app:

Acties

Op deze plek vindt u de metingen die u die dag moet doen. Dit zijn bijvoorbeeld de vragen die u moet invullen.

Zelfzorg

Bij Zelfzorg kunt u de datum van belangrijke momenten invullen. Daarnaast vindt u hier extra informatie. U vindt hier onder andere:

  • Wanneer moet je het ziekenhuis bellen?
  • Tips bij klachten van o.a. vermoeidheid en slaapproblemen
  • Voorbereiding op gesprek met uw zorgverlener
  • Extra metingen die u zelf kunt doen, bijvoorbeeld gewicht, pijn of de lastmeter

Als u een vraag voor uw zorgverlener heeft, kunt u deze via BeterDichtbij versturen. Uw regieverpleegkundige uro-oncologie of verpleegkundig specialist stuurt u dan binnen twee werkdagen een bericht terug. U kunt de BeterDichtbij app op uw telefoon gebruiken. Of via de Thuismeten app naar BeterDichtbij. Dit vindt u bij Zelfzorg. 

Let op!
Voor medische spoedeisende zaken belt u de regieverpleegkundige uro-oncologie. 

Berichten

Gaat het minder goed met u, dan krijgt u tips bij uw klachten of u krijgt het advies om contact op te nemen met de regieverpleegkundige uro-oncologie via de BeterDichtbij app of telefonisch. Ze bespreekt met u welke zorg op dat moment het beste bij u past.

Wat moet ik doen bij (technische) problemen?

Problemen met de Thuismeten app?

Heeft u (technische) problemen met de Thuismeten app? Maak dan gebruik van de helpdesk van Luscii. U kunt bellen met (085) 13 05 851 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur) of stuur een email naar: support@luscii.com. Of ga naar de online hulppagina www.luscii.com/hulp.

Problemen met tablet of smartphone?

Heeft u problemen met uw eigen apparaat (iPad, tablet, smartphone) en u kunt geen meting invullen? Laat ons dan weten dat u geen vragenlijst of metingen kunt invullen. U kunt bellen met de regieverpleegkundigen uro-oncologie via 088 624 27 86 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Contact

Zwolle

Urologische Oncologie
088 624 27 86 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Laatst gewijzigd 28 juli 2023 / 8606 / P