Contact
 1. 8648 Van de IC naar de verpleegafdeling Neurochirurgie

U bent of wordt binnenkort overgeplaatst van de Intensive care (IC) naar de verpleegafdeling Neurochirurgie. Op de IC heeft u intensieve zorg gehad. De zorg op de verpleegafdeling ziet er in plaats daarvan anders uit. In deze folder leest u meer over onze verpleegafdeling en wat u en uw naasten kunnen verwachten.

Op de eerste dag

Wat gebeurt er op uw eerste dag op de verpleegafdeling?

 • De verpleegkundige informeert u over hoe het op onze afdeling gaat.
 • U krijgt een kaartje met onze contactgegevens en de bezoektijden.
 • Wij hangen eventueel de ‘Leer me kennen’ poster weer op bij uw bed. Deze poster kent u al van de IC. Het helpt ons om de juiste zorg te bepalen.
 • De verpleegkundige is uw eerste contactpersoon op de afdeling. U kunt bij uw verpleegkundige altijd terecht met uw vragen.

Hoe gaat de verpleegkundige zorg?

U heeft op de verpleegafdeling geen intensieve zorg meer nodig

De aanwezigheid van verpleegkundigen is daarom anders dan u gewend was op de IC. De verpleegkundige heeft namelijk meer patiënten onder zijn of haar verantwoordelijkheid. De verpleegkundige is daardoor niet altijd aanwezig op uw kamer. Uiteraard houdt de verpleegkundige u goed in de gaten en komt de verpleegkundige als u de alarmbel indrukt.

Zorg door dezelfde verpleegkundige

Wij proberen uw zorg zoveel mogelijk door dezelfde verpleegkundige te laten doen. Dat lukt helaas niet altijd.

Verpleegkundig dossier

Tijdens uw opname houden wij een verpleegkundig dossier bij. Hierin zit onder andere een verslag over het verloop van uw opname. Ook zetten wij in het dossier aandachtspunten voor uw herstel of wat u zelf belangrijk vind.

Controle van uw lichaamsfuncties

Op de verpleegafdeling hoeft u niet meer bewaakt te worden via een monitor. De verpleegkundige controleert elke dag uw bloeddruk, hartslag en temperatuur. Ook controleert de verpleegkundige of u uw ogen kunt openen en of u kunt bewegen en praten. De verpleegkundige kijkt met een lampje in uw ogen of uw pupillen goed reageren op het licht.

Andere zorgverleners

De verpleegkundig specialist of de verpleegkundige komt dagelijks bij u langs. De neurochirurg komt ook af en toe bij u op bezoek.

Wie kunt u op onze afdeling nog meer tegenkomen?

 • fysiotherapeut
 • geestelijk verzorger
 • logopedist
 • revalidatiearts
 • ergotherapeut
 • diëtist

Onderzoek

Is tijdens uw opname onderzoek nodig?

Dan kan het enkele dagen duren voordat dit onderzoek wordt gedaan. Zodra wij weten wanneer het onderzoek is, informeren wij u. De uitslag kan enkele dagen duren.

Bezoektijden

Wat zijn de bezoektijden?

De bezoektijden op onze verpleegafdeling zijn anders dan op de IC. U krijgt een kaartje met de bezoektijden. Of kijk op onze website www.isala.nl/bezoektijden.

Familiegesprek

Wilt u een familiegesprek?

Wilt u of uw naaste(n) een gesprek met uw arts over uw behandeling, onderzoek en/of uitslag? Geef het dan aan bij uw verpleegkundige.

Contact

Heeft uw eerste contactpersoon dringende vragen?

 • Bel dan bij voorkeur vóór 7.00 uur of na 10.30 uur.
 • Geen dringende vragen? Dan kan uw contactpersoon deze tijdens het bezoekuur aan de verpleegkundige stellen.

Goed om te weten

In uw dossier staan uw contactpersonen. Vanwege privacy geven wij alleen aan uw eerste contactpersoon informatie. Uw tweede contactpersoon benaderen wij pas als uw eerste contactpersoon niet bereikbaar is.

Isala Zwolle

verpleegafdeling Neurochirurgie
088 6241250

Laatst gewijzigd 9 oktober 2023 / 8648