Contact

Op bezoek bij Isala

 1. Op bezoek bij Isala
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Patiënten zien graag familie en bekenden als zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. Door de coronacrisis hebben wij onze bezoektijden en het aantal bezoekers dat onze patiënten mogen ontvangen, aangepast. Zodra het weer kan, breiden we het weer uit.

Heeft u hier last van? Kom dan niet naar Isala.

Corona-klachten: hoesten, neusverkoudheid, koorts en kortademigheid


Controlepunt bij de ingang

Bij binnenkomst in het ziekenhuis vragen wij u of u gezondheidsklachten heeft. Ook vragen wij u of u betrokken bent bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD, of u wacht op de uitslag van een coronatest, of u minder dan 10 dagen geleden uit een oranje gebied (reisadvies overheid) bent gekomen en of u in thuisquarantaine zit. Lees ook: Sneller naar binnen? Beantwoord de coronavragen op uw telefoon.

Wij vragen u dringend om niet mee te komen naar het ziekenhuis als u een van de vragen met JA kunt beantwoorden. 
Alleen in overleg met de verpleging, kan een uitzondering worden gemaakt.

Bezoektijden*

De bezoektijden op de verpleegafdelingen in Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis Meppel zijn:

 • Iedere dag van de week van 18.00 tot 20.00 uur.

De bezoektijden gelden ook voor levensbeschouwelijke ondersteuners, zoals dominees, imams, pastores.

Aantal bezoekers*

 • 1 bezoeker per bezoekuur.
 • Bezoekers zijn 13 jaar of ouder. 
 • Kinderen jonger dan 13 jaar zijn helaas niet welkom.
 • Heeft u echt begeleiding nodig? Dan mag er één begeleider mee. Wacht niet bij de ingang van de verpleegafdeling. In Zwolle kunt u wachten op de eerste verdieping van de Centrale hal of buiten. In Meppel kunt u in de ontmoetingsruimte (route 80) of buiten wachten.

*Op de volgende afdelingen gelden andere regels

 • Intensive care voor coronapatiënten: 2 bezoekers tegelijkertijd per bezoekuur (graag even vooraf melden bij de balie).
 • Hematologie en Oncologie V2.3A: 1 vaste bezoeker in overleg met de afdeling.
 • Kinderverpleging: als ouder(s) mag u uw kind 24 uur per dag bezoeken.
 • Verloskunde en Obstetrische high care: 1 bezoeker, de partner, is 24 uur per dag welkom. Tijdens de bezoektijden mag 1 broertje of 1 zusje mee. De partner begeleidt hem of haar continu; het is niet de bedoeling dat bijvoorbeeld oma haar kleinkind naar de afdeling brengt.
 • Op de Hartbewaking, Intensive care en Neonatale intensive care gelden andere bezoektijden. Informeer op de afdeling wanneer u op bezoek kunt komen.