Contact

Oncologische chirurgie

  1. Oncologische chirurgie

In Isala komen jaarlijks ongeveer 1300 vrouwen voor onderzoek van een afwijking in de borst of een andere klacht van de borst bij de Mammapolikliniek. Bij ruim 400 vrouwen (Bron: IKNL database) wordt de diagnose borstkanker of het voorstadium daarvan vastgesteld.

Het doel van de Mammapolikliniek is een spoedige geruststelling van vrouwen voor wie dit mogelijk is en zorgvuldig onderzoek en een vlotte start van de behandeling voor wie dit noodzakelijk is. De chirurgen van de afdeling Chirurgie werken samen met andere specialisten in de Mammapolikliniek. Deze polikliniek is gespecialiseerd in het onderzoek van borstaandoeningen (‘mamma’ is Latijn voor ‘borst’). Uw huisarts of medisch specialist kan u naar de Mammapoli doorverwijzen. Ook als bij het bevolkingsonderzoek voor borstkanker bij u iets is gevonden waarvoor nader onderzoek nodig is, komt u bij deze poli terecht. Meer informatie over de Mammapolikliniek.

Oncologische zorg

Onze chirurgen voeren ook hoog complexe oncologische ingrepen uit. Dit zijn operaties vanwege kankergezwellen die niet zomaar in elk ziekenhuis mogen plaatsvinden. Reden hiervoor kan zijn dat het een weinig voorkomende of moeilijk uitvoerbare operatie is. Voorbeelden hiervan zijn:

  • slokdarmchirurgie
  • alvleesklierchirurgie
  • leverchirurgie

Isala is één van de weinige ziekenhuizen in Nederland die deze ingrepen mag uitvoeren.​ Meer informatie over het Oncologisch centrum.

Ervaringen