Contact
Kopbeeld

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Een erkend huidtherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Erkende huidtherapeuten vindt u op www.huidtherapie.nl (zie ledenlijst).

Een huidtherapeut is een paramedicus; iemand die speciaal is opgeleid (HBO gediplomeerd) om de zieke en/of beschadigde huid te behandelen. Een schoonheidsspecialist (MBO gediplomeerd) verzorgt en verfraait de gezonde huid.

Dat is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw (aanvullend) verzekeringspakket. Wij raden u dan ook aan om uw polis te raadplegen.

U heeft meestal geen verwijzing nodig van uw (huis)arts en u kunt daarom rechtstreeks contact met ons opnemen.

Overbeharing is een teveel aan beharing. Veel mensen storen zich hieraan. Overbeharing kan overal op uw lichaam voorkomen. Denk aan het gezicht, maar ook oksels, bikinilijn, benen, rug en borst.

Wij hebben speciaal ingerichte laserbehandelkamers waardoor eventuele risico’s minimaal zijn. Ook draagt u tijdens de behandeling een beschermende bril en geven wij u adviezen over huidverzorging en zonbescherming. 

Afhankelijk van het gebied kan een behandeling gevoelig zijn. Dit hangt af van locatie en haargroei.

Dat hangt af van haarkleur, haardikte, pigmentatie van uw huid en huidtype. Meestal is het zo dat donkere zwarte haren en een lichte huid het beste resultaat geven. De huidtherapeute adviseert u hierover graag.

Bij definitief ontharen wordt het haarzakje op zo'n manier verhit, dat deze niet opnieuw een haartje kan maken.

Wij adviseren om zes weken voor én na een behandeling geen zonnebank of zelfbruiner te gebruiken. Stel in deze periode de te behandelen huid ook niet bloot aan UV-straling. Daarnaast is het belangrijk om uw huid tegen de zon te beschermen met een Sun Protection Factor (SPF) 30+. De energie van de laser is op het pigment in de haren gericht. Daarom is het belangrijk dat uw huid geen extra pigment bevat; dus niet gebruind is. Anders is er een hoog risico op verbranding van uw huid met pigmentverschillen als gevolg.

Producten die vooraf op uw huid aangebracht zijn, kunnen een ongewilde reactie op uw huid veroorzaken. Daarom reinigen wij het te behandelen gebied altijd voorafgaand aan de behandeling.

 

Producten zoals make-up die vooraf op uw huid aangebracht zijn, kunnen een ongewilde reactie op uw huid veroorzaken. Daarom reinigen wij het te behandelen gebied altijd voorafgaand aan de behandeling.

Vier weken voor een laserbehandeling mag u niet meer epileren of harsen. Knippen of scheren  mag wel. Bescherm daarnaast uw huid tegen de zon met een Sun Protection Factor (SPF) 30+.

Twee tot drie weken na een behandeling vallen uw haren uit.

Scheren of knippen mag. Harsen of epileren niet, omdat dit het resultaat van de behandeling negatief beïnvloedt. De haren werken namelijk als geleider naar het haarzakje. Als er geen haarzakje is, kan er onvoldoende warmte worden afgegeven om het haarzakje te vernietigen.

Voor laserontharing in uw gezicht wordt een frequentie van vier tot zes weken aangehouden tussen de behandelingen. Voor uw lichaam meestal een frequentie van zes tot acht weken.

Elk lichaamsdeel kan behandeld worden. Wel moet de haargroei geschikt zijn voor laser.

Dit hangt af van haargroei, locatie en huidtype. Gemiddeld zijn zes tot negen behandelingen nodig. Meestal zijn er voor het lichaam minder behandelingen nodig dan voor het gezicht.

Dit varieert tussen 15 en 30 minuten voor het gezicht, tot 30 en 60 minuten voor het lichaam.

De haren die effectief behandeld zijn, komen niet meer terug en zijn vernietigd. Maar onder invloed van hormonen of medicijnen kan haargroei opnieuw gestimuleerd worden.

Donkere haren zijn het beste te behandelen. Ook donkerblonde haren reageren goed op de laser. Witte en/of lichte haren zijn niet geschikt. Wij behandelen tot huidtype V.

U kunt het beste in het najaar, winter of vroege voorjaar starten met laserontharing.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.